SunExpress tarihinin en iyi senesini yaşadı

2018 yılında tarihinin en yüksek gelirini ve büyüme rakamlarını elde eden SunExpress, bu yıl filosunu 11'i kiralık toplam 16 uçakla güçlendirecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türk Hava Yolları ile Lufthansa'nın iştiraki SunExpress, 2018 yılında tarihinin en yüksek gelirini ve büyüme rakamlarını yakaladı.

Şirket geçen yıl, yüzde 10 büyüyerek yaklaşık 1.3 milyar euro gelir elde etti. Söz konusu yıl 10 milyon yolcu taşıyan şirketin doluluk oranı da yüzde 84 oldu.

Bu sonuçların ardından SunExpress, 2019 yaz sezonunda 9 yeni uçuş ve yüzde 20'den fazla kapasite artışı planlıyor. Türkiye-Avrupa arasında arz edilen koltuk sayısında da geçen yıla göre yüzde 20'nin üzerinde artış olacak. Buna göre, Orta Avrupa'dan Türkiye'ye 6.6 milyon koltuk arzı planlanıyor. Yazın ise Avrupa'dan Antalya'ya 3.7 milyon koltuk arzı hedefleniyor.

Finansman görüşmeleri tamamlandı

Bu arada şirket bu yıl 5 adet Boeing 737 MAX-8'i filosuna katacak. Sunexpress ayrıca, Almanya için 3 adet Boeing 737 MAX-9 ve Antalya çıkışlı uluslararası uçuşlar için 8 adet Airbus A320 kiralayacak.

SunExpress CEO'su Jens Bischof, filoya dahil edilecek beş uçak için 250 milyon dolarlık finansman görüşmelerini tamamladıklarını ancak anlaşmanın henüz imzalanmadığını söyledi.

Bischof, "2014'te 50 uçaklık bir satın alma projesini hayata geçirdik. 50 uçağın toplam liste fiyatı 5 milyar dolar. Finansmanları yıllık olarak yapıyoruz" dedi ve ekledi: "Bu yıl bu kapsamda beş adet uçağı teslim alacağız. 250 milyon dolarlık finansman görüşmelerinin tamamladık, niyet mektubu imzaladık. Ancak henüz anlaşmayı imzalamadık."

Tek seferde 100 uçaklık sipariş: Trump teşekkür açıklaması yaptıTek seferde 100 uçaklık sipariş: Trump teşekkür açıklaması yaptı

Bu konularda ilginizi çekebilir