Talep rekoru kırdı: 9 milyar dolar

Akbank'ın 1 milyar dolarlık tahvillerine 9 katın üzerinde talep geldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
İSTANBUL - Akbank tarafından 5 yıl ve 10 yıl vadeli iki eşit dilim halinde ihraç edilen 1 milyar dolar tutarındaki tahviller uluslararası yatırımcılardan 9 katın üzerinde talep gördü.
 
Akbank açıklamasında, ihracın 500 milyon dolar tutarındaki 5 yıl vadeli kısmının yüzde 3,95, 10 yıl vadeli ikinci kısmının ise yüzde 5,13 faiz oranı üzerinden fiyatlandığı bildirildi.
 
Akbank tarafından 5 yıl ve 10 yıl vadeli iki eşit dilim halinde ihraç edilen 1 milyar dolar tutarındaki tahviller uluslararası yatırımcılardan 9 katın üzerinde talep gördü.
 
Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, konuya ilişkin açıklamasında, bu ihraçla bugüne kadar Türk bankalarınca yapılan en yüksek talep toplayan ihracı gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bu ihraç aynı zamanda bir Türk bankasınca 5 ve 10 yıllık vadelerde yapılan en düşük maliyetli sabit faizli eurobond ihracı niteliğini de taşıyor" dedi.
Binbaşgil, dün saat 13.30'da başladıkları ihraçta saat 18.30'a kadar 9 milyar dolardan fazla talep topladıklarını kaydederek, şu değerlendirmede bulundu:
 
"Bu yüksek talep, Türk bankacılık sektörünün ve bankamızın uluslararası arenadaki gücünü ve saygınlığını bir kez daha gösterirken, Akbank'ın yurt dışı borçlanmada uluslararası yatırımcılar tarafından en çok tercih edilen Türk bankalarından biri olma özelliğini de yansıtmaktadır. Akbank markasının gücü ve dış borçlanmadaki uzmanlığımız neticesinde gerçekleştirdiğimiz bu işlem, Türk bankacılık sektörüne örnek olacak niteliktedir."
 
Akbank Uluslararası Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Hülya Kefeli ise 2010 yılında yaptıkları ilk doğrudan ihraçla Türk bankacılık sektörü için önünü açtıkları eurobond ihraç piyasasının hızla büyüdüğünü belirterek, "Bugün yine bir ilki gerçekleştirerek Türkiye Hazine'sinden sonra roadshow yapmadan, yatırımcılarla bilgilendirme toplantıları yapmaya bile gerek kalmadan 1 gün içinde ihraç gerçekleştirebilen Türkiye'deki ilk kuruluş olduk" dedi.
Kefeli, "Türkiye Hazine'sinden sonra en yüksek eurobond ihracında bulunan kuruluş olarak, gurur verici bir işleme daha imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.
Bu konularda ilginizi çekebilir