TEB ve Vodafone'dan KOBİ'ler için iş birliği

Türk Ekonomi Bankası (TEB) ve Vodafone Türkiye, teknolojiyi KOBİ'lerin günlük işlerinin bir parçası haline getirmek, ekonominin teknoloji ile dönüşümüne destek olmak amacıyla ortak bir projede buluştu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL  - Türk Ekonomi Bankası (TEB) ve Vodafone Türkiye, teknolojiyi KOBİ'lerin günlük işlerinin bir parçası haline getirmek, ekonominin teknoloji ile dönüşümüne destek olmak amacıyla ortak bir projede buluştu.  

TEB ve Vodafone Türkiye'nin, ülke ekonomisinin itici gücü KOBİ'lerin teknoloji ile dönüşümü için başlattıkları yeni iş birliğinin detayları, TEB KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür Vekili Turgut Boz ile Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy'un ev sahipliğinde düzenlenen basın toplantısıyla paylaşıldı. 

Toplantıda verilen bilgilere göre, "Dijital Dönüşüm Hareketi"ni başlatan Vodafone Türkiye, yenilenen TEB KOBİ TV üzerinde açılan "Teknoloji Çözümler Kanalı"nda KOBİ'lere, teknolojinin en basit haliyle işlerini büyütmelerinin, zamandan ve maliyetten kazanarak verimliliklerini artırmanın yollarını anlatacak. 

Proje kapsamında Vodafone Türkiye, dijital bağlantılı yaşamı ekonominin can damarı KOBİ'ler için kolaylaştırmak amacıyla KOBİ'lere kendi mucizelerini yaratmalarına ilham kaynağı olacak yenilikçi teknolojik çözümleri en basit ve en kolay haliyle aktaracak.  

TEB KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür Vekili Turgut Boz, TEB KOBİ TV'nin, Dünya Bankası'nın kuruluşu IFC tarafından da dünyaya örnek gösterilen hizmetlerden biri olduğunu kaydetti. 

Boz, 7 yılda video içerik sayısının 6 bin, üye sayısının 137 bin, ulaşılan izleyici sayısının da 10 milyon olduğu TEB KOBİ TV'nin sadece bankacılık sektöründe internet televizyonculuğu alanında bir ilke imza atmakla kalmadığını ifade ederek şunları anlattı: 

"Bunun yanı sıra bir de önemli başarı hikayesi yakaladık. Burada yakaladığımız bu müthiş kitleye ulaşabilmek için bize her yıl birçok iş birliği teklifi geliyordu. Ancak başlatacağımız iş birliğinin KOBİ'lerimizin ihtiyaçlarına en iyi şekilde yanıt vermesi, TEB KOBİ TV'ye fark katması ve TEB KOBİ TV markası ile örtüşebilmesi gerekiyordu. Vodafone iş birliği TEB KOBİ TV çatısı altında bir marka ile gerçekleştirdiğimiz ilk iş birliğimiz. Bu iş birliği ile amacımız teknolojiyi KOBİ'lerin günlük işlerinin bir parçası haline getirmek, ekonominin teknoloji ile dönüşümüne destek olmak. Vodafone ile olan bu iş birliğimizi önümüzdeki dönemde yine KOBİ'lerimize fayda sağlayacak şekilde genişleterek, farklı alanlara da taşımayı planlıyoruz."  

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy da Türkiye'yi mobil iletişim ve dijitalleşmede dünya ligine çıkarma hedeflerine değinerek, "Bu doğrultuda, dijital bağlantılı yaşamı ekonominin itici gücü KOBİ'ler için kolaylaştırmak ve kendi mucizelerini yaratmalarına ilham kaynağı olacak yenilikçi teknolojik çözümler sunmak bizim için büyük önem taşıyor" dedi. 

TEB ile yeni bir iş birliğine imza attıklarına işaret eden Akoy şu bilgileri verdi: 

"KOBİ'lerin teknolojiyle iş süreçlerini yeniden şekillendirebilmeleri için yeni bir bilgi paylaşım platformu yaratıyoruz. 7 yıldır yayında olan TEB KOBİ TV çatısı altında Teknolojik Çözümler Kanalı'nı birlikte hayata geçirerek, KOBİ'lere teknolojinin desteği ile iş süreçlerini kolaylaştıracak, onlara verimlilik anlamında katma değer sağlayacak yenilikçi çözümler sunmayı hedefliyoruz. Söz konusu platform üzerinden KOBİ'lere akıllı telefonlardan tablete, mobil teknolojilerden internet kullanımına kadar pek çok konuda düzenli ve sürekli bilgiler iletmeyi hedefliyoruz." 

Aksoy, Vodafone uzmanlarının hazırlayacağı içeriklerin bu kanalda videolarla sunulacağını anlatarak, "Teknolojik Çözümler Kanalı, bir bilgi ve haber kaynağı olarak KOBİ'lere 7/24 hizmet verecek. Bu yeni iş birliği kapsamında dijital bağlantılı yaşamı KOBİ'ler nezdinde yaygınlaştırarak, iktisadi gelişime ve ekonomik kalkınmaya destek olacağız" diye konuştu. 

"TEB KOBİ TV" 

[PAGE]

"TEB KOBİ TV" 

TEB'den verilen bilgilere göre, TEB KOBİ TV'de, yeni iş fırsatlarından, pazarlama, satış ve yurt dışı pazarlar hakkında bilgilere, sektörel haberlerden, ticari hayatı yakından ilgilendiren mevzuat değişikliklerine kadar pek çok konuda video içerik bulunuyor. 

Güncel zengin içeriklere ek olarak TEB KOBİ TV üzerinde KOBi'lerin günlük hayatında ihtiyaçlarını çözebilecek pek çok servis ve hizmet bulunuyor.  

TEB KOBİ TV izleyicileri Naklen Finans Hattı ile canlı borsa ve piyasa verilerine ücretsiz olarak ulaşabilirken, yurt dışı ile iş yapan ancak yabancı dilde iletişim problemi yaşayanlar KOBİ Lingo ile 60 farklı dilde iletişim kurma imkanı bulabiliyor. İzleyiciler, uzmanlar köşesi üzerinden de vergi düzenlemelerinden sosyal güvenliğe iş hukukundan ticarete kadar pek çok konuda 7/24 sorularını iletebiliyor. 

Geleceğin trendlerini yakalama hedefindeki TEB KOBİ TV, KOBİ'lerin değişen ihtiyaçları, dijital dünyanın gelişen trendlerine göre sürekli yenilenmeye devam ediyor.  

Bu amaçla yenilen tasarımıyla daha modern, Facebook bağlantısı ile daha sosyal bir hale gelen TEB KOBİ TV'nin son fonksiyonu ise çoklu kanal yapısı oldu.

TEB KOBİ TV üzerinde açılan ilk kanal ise Teknoloji Çözümler kanalı oldu.TEB Vodafone iş birliği kapsamında Vodafone Teknolojik Çözümler kanalında bilgi ve haber kaynağı olacak ve KOBİ'lere teknolojiyi en yalın ve basit haliyle anlatacak. Bununla birlikte KOBİ'lerin teknoloji konusundaki sorularını diledikleri zaman iletebilecekleri bir de uzman köşesi bulunuyor. Söz konusu köşede Teknoloji Uzmanı Necdet Çalışkan TEB KOBİ TV üyesi olan herkesin sorusuna yanıt verecek.  

Bu konularda ilginizi çekebilir