Torunlar’dan ‘mesleki eğitim merkezi’

Torunlar, Türkiye’nin ikinci "Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi"ni açtı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Torunlar Şirketler Grubu’nun sosyal sorumluluk projesi olarak Bursa’da hayata geçirdiği Türkiye’nin 2. ‘Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi’ törenle açıldı.

Özel Eğitim Mesleki Eğitim ve İş Uygulama Merkezi’nde; öğrenme yetersizliği bulunan ve zorunlu eğitim alamayan özel öğrenciler eğitilerek iş ve sosyal hayata kazandırılacak.

T.C Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç, Bursa Valisi Münir Karoloğlu, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar’ın katılımıyla düzenlenen açılışta konuşan Torunlar Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, “Bursa’nın ilk, Türkiye’nin ise 2. ‘Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdik. Bu okul, öğrenme yetersizliği bulunan özel öğrencilerin eğitilerek iş ve sosyal hayata kazandırılmasını amaçlıyor.

Türkiye nüfusunun en az yüzde 12’sini engelliler oluşturuyor. Bu oran içerisinde yer alan zihinsel engelli çocuklarımızın bu tarz okullarda eğitim alarak, sosyalleşmeleri ve iş hayatına dahil edilmeleri önemli. Öğrencilerimize okuma, yazma, el, göz ve kas işbirliğini sağlayacak uygulamalı atölye derslerinin yanı sıra konfeksiyon, el sanatları, yeme içme, hayvan bakımı, fidancılık gibi konularda da uygulamalı eğitimler verilecek. Okulumuzda şu anda 240 öğrenci eğitim görüyor. İnanıyorum ki bu okullar arttıkça istihdama ve sosyal hayata dahil olacak çocuklarımızın sayısı da artacak” dedi.

240 kişi eğitim görecek

Mesleki iyileştirme ve istihdam oluşturma programı çerçevesinde eğitim verecek ‘Aziz Torun Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’ ve ‘Mehmet Torun Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi’ Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı faaliyet gösterecek.

6 milyon 500 bin TL’lik yatırım tutarı ile hayata geçirilen özel okulda; zorunlu eğitim çağı dışında kalan, zihinsel öğrenme yetersizliği bulunan ve herhangi bir örgün veya yaygın eğitim kurumuna devam edemeyen bireylerin eğitilerek iş ve sosyal hayata kazandırılmaları hedefleniyor.

Bursa Osmangazi’nin Çeltik Mahallesi’ndeki toplam 8 bin 724 metrekarelik alanda bulunan 6 bin 500 metrekarelik inşaat alanıyla okul, 2,5 katta; 15 atölye, 18 derslik, kütüphane, revir, yemekhane, kafeterya ve toplantı salonu barındırıyor. 240 kişi kapasiteli okulda 46 öğretmen ile okuma, yazma, el, göz ve kas işbirliğini sağlayacak uygulamalı atölye derslerinin yanı sıra konfeksiyon, el sanatları, yeme içme, kafeterya işletmeciliği; hayvan bakımı, sebze yetiştiriciliği gibi konularda uygulamalı eğitimler verilecek. Eğitimlerin kişinin gelişimine göre en az iki yıl sürmesi planlanıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir