Toyota 1.1 milyar liralık teşvikle yılda 250 bin adet kapasiteye çıkacak

Toyota'dan yapılan açıklamada şirketin model, tevsi ve modernizasyon yatırımı için 1.110 milyon liralık teşvik belgesi aldığı ve bu kapsamda üretim kapasitesinin 250 bin adede yükseltileceği belirtildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SAKARYA ( DÜNYA) 

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Genel Müdürü ve CEO’su Orhan Özer, Türkiye’nin ihracat liderleri arasında yer aldığını belirterek, “2014 yılı sonunda 131 bin otomobil ürettik, bunun yüzde 85’ini dünyanın 50’den fazla ülkesine ihraç ederek, yaklaşık 2 milyar dolarlık ihracat hedefimize ulaştık” değerlendirmesinde bulundu. Şirketten yapılan açıklamada, Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye’nin model, tevsi ve modernizasyon yatırımı için 1 milyar 110 milyon liralık yatırım teşvik belgesi alındığı belirtilerek, teşvik kapsamında yıllık üretim kapasitesinin 250 bin adede yükseleceği vurgulandı. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Özer, çok daha yüksek kapasiteyle üretim yapmayı, yeni ve farklı modeller üretmeyi, yakın zamanda yeniden Türkiye’nin ihracat şampiyonu olmayı hedefl ediklerini kaydetti. Toyota Avrupa Başkanı Didier Leroy’un, Türkiye’nin uzun vadeli ekonomik büyüme potansiyeline kuvvetle inandıklarını, Sakarya’daki çalışanlarının yeteneklerine güvendiklerini, yakın gelecekte üretimin arttırılmasına yönelik karar aldıklarını ve buna ilişkin çalışmalar yürüttüklerini söylediğini anımsatan Özer, fabrikanın üretim hacmi ve yatırımlarında artış kararı alındığını, Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye’nin hamle yapacağını daha önce kamuoyuyla paylaştıklarını vurguladı. 

Verimlilik, kalite ve rekabetçilik yeni yatırım kararında etkili oldu 

Özer, 2015’te bu kararlar doğrultusunda çalışacaklarını aktararak, “Üretim kalitemiz, verimli ve rekabetçi oluşumuz, Toyota’nın Türkiye’de yeni yatırım kararı almasını sağladı. Bu yatırımla yeni iş fırsatları da yaratacağız. Yeni pazarlara açılıp, şirketimizin ve ülkemizin rekabetçiliğini arttıracağız. Türkiye’nin ihracat liderleri arasında yer alan Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, üretim ve ihracat faaliyetlerini büyüterek sürdürmek için çaba göstermeye devam edecek” ifadesini kullandı. 

2014’te 50 ülkeye 2 milyar dolarlık ihracat yaptı 

İhracatı artıran unsurların yatırımların büyümesiyle mümkün olacağına dikkati çeken Özer, “Toyota, güçlü üretim altyapısı, pazarın farklı segmentlerinin ihtiyaç ve beklentilerine uygun özellikteki modelleri ve yüksek Ar-Ge gücüyle küresel talep trendlerini büyüme ve rekabet avantajına çevirmeye devam edecek. Toyota’nın küresel gücünün önemli parçası Sakarya’daki üretim tesisimiz de bu gücün önemli aktörlerinden biri olmayı sürdürecektir. 2014, plan ve beklentilerimize uygun sonuçlandı. Türkiye’nin ihracat liderleri arasında yer alıyoruz. 2014 yılı sonunda 131 bin otomobil ürettik, bunun yüzde 85’ini dünyanın 50’den fazla ülkesine ihraç ederek, yaklaşık 2 milyar dolarlık ihracat hedefimize ulaştık” bilgisini paylaştı

Bu konularda ilginizi çekebilir