TPAO satın alarak büyüyecek

TPAO Genel Müdür Vekili Şişman, yaşanan bazı problemleri aşmak için yeni hedeflerinin satın alarak büyüme olduğunu açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ADIYAMAN - Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdür Vekili Besim Şişman, "Satın almalarla büyüme, bizim yeni hedeflerimizden bir tanesidir. Bunun üzerine çok yoğun çaba sarf ediyoruz" dedi. 

Bazı temaslarda bulunmak üzere Adıyaman'a gelen Şişman, TPAO Adıyaman Bölge Müdürlüğü personeliyle bir araya geldi. Şişman, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, TPAO olarak yurt içi ve yurt dışı ile denizlerde çalışmalarına hızla devam ettiklerini belirtti. 

Son bir yıldır yeni yapılanma içerisine girdiklerini ifade eden Şişman, TPAO'nun şu andakinin 50 katı daha büyük bir şirket olması gerektiğini vurguladı. 

TPAO'un 2002 yılında 90 milyon dolar olan yurt içindeki yatırımlarının şu anda 1 milyar dolar seviyesine çıktığını kaydeden Şişman, gelecek yıl 700 milyon doları yurt içinde olmak üzere 2.4 milyar dolar yatırım programları olduğunu belirtti. 

Yatırımlar konusunda sıkıntılarının olmadığını ancak yatırımları üretime dönüştürmede problemler yaşadıklarını dile getiren Şişman, şunları kaydetti: 

 "Satın almalarla büyüme, bizim yeni hedeflerimizden bir tanesidir"

"Bu problemleri kapatmak için kendimize birtakım hedefler koyduk. Bu hedefler kapsamında TPAO'nun satın alarak büyüyebileceğini düşündük. 60 yıllık TPAO tarihinde geçen yıl Rusya'da bir Macar şirketiyle ortak olduk. Bu 176 milyon dolarlık bir satın alımdı. TPAO tarihinde bir ilkti, inşallah son da olmayacak ve bunlara yenilerini ekleyeceğiz. Satın almalarla büyüme, bizim yeni hedeflerimizden bir tanesidir. Bunun üzerine çok yoğun çaba sarf ediyoruz." 

"Türkiye Cumhuriyeti'ne güçlü bir TPAO yakışır" 

TPAO Genel Müdür Vekili Besim Şişman, "2023 hedefleri koymuş Türkiye Cumhuriyeti'ne güçlü bir TPAO yakışır. Ülkemizden 2023 hedefleri doğrultusunda dünya markası 10 şirket çıkaracağız diyoruz. Bunlardan bir tanesi, Türk Hava Yolları oldu. Biz bundan çok mutluyuz. İkincisi de TPAO olmalı ve bu potansiyel TPAO'da var. Dolayısıyla bu vizyona, misyona yakışır bir yürüyüş sergilememiz lazım. Türkiye'yi 2023 hedeflerine taşıyacak ekibin içerisinde yer almak istiyoruz" diye konuştu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir