TTNET Türkiye'nin internet hızını ikiye katladı

TTNET, internete giriş paketleri hızını "8 Mbps'ye kadardan" "16 Mbps'ye kadara" yükseltti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - TTNET, genişbant internette yeni bir dönem başlattığını açıklayarak, internete giriş paketlerinin hızını "8 Mbps'ye kadardan" "16 Mbps'ye kadara" yükselterek, Türkiye'nin internet hızını ikiye katladığını duyurdu.

TTNET'in genişbant internette başlattığını duyurduğu yeni dönemin detayları şirketin Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya'nın ev sahipliğinde düzenlenen basın toplantısıyla paylaşıldı.

Kaya, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye genişbant internet pazarını büyütmeye ve daha fazla aboneyi yüksek hızlar ile tanıştırmaya hızla devam ettiklerine işaret ederek şunları anlattı:

"2013 yılında Türkiye'nin genişbant internet pazarını rekorlarla büyüttük. Türkiye'de internetin lideri olarak pazarı büyütme konusunda herkesten daha fazla sorumluluk hissediyoruz. Türk Telekom'un güçlü fiber optik altyapısı üzerinden interneti sadece büyük şehirlerde değil, 81 ilimizde sunuyoruz. Bu yıl da genişbant internet pazarını büyüterek, liderliğimizi güçlü bir şekilde sürdürüyoruz. Genişbant internet alanında sunduğumuz yeni internet paketleri ve hızlarla Türkiye'nin hızına hız katmaya devam ediyoruz."

TTNET'in yeni dönemdeki hız artırımına ilişkin detaylı bilgiler veren Kaya, "Genişbant bağlantı hizmetimizde internet giriş seviyesini 8 Mbps'ye kadardan, 16 Mbps'ye kadar yükselttik ve Türkiye'nin internet hızını ikiye katladık. Son dönemde sunduğumuz kampanyalar ve uygun tekliflerle 81 ilde internet kullanımının yaygınlaşmasını sağladık. Bu yeni dönemde de tüm Türkiye'de müşterilerimiz, 16 Mbps'ye kadar başlangıç hızı ile internete bağlanabilecek" dedi.

TTNET Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı N. Mert Başar da yüksek hızlarda internetin adresinin TTNET olduğu yorumunda bulunarak, şunları kaydetti:

"Hız bizim işimiz ve hızı sahipleniyoruz. Fiber bağlantı paketlerimizdeki başlangıç hızımızı da 24 Mbps'ye yükselttik. Fibernet'te paketlerimiz ile sunduğumuz 24, 35, 50, 100 ve 1000 Mbps'ye kadar hız seçeneklerimiz ile her geçen gün daha fazla abonemizi yüksek hız ve kapasite ile buluşturuyoruz. Yılın ilk çeyreğinde 660 bine ulaşan fiber internet abone sayımız ile fiber internet pazarını büyütüyor, bu alandaki liderliğimizi de güçlü bir şekilde sürdürüyoruz. Türkiye'de yüksek hızlı interneti yaygınlaştırarak daha fazla abonemizi yüksek hızlarla tanıştıracağız."

Müşterilerinin hızlı interneti deneyimlemelerini sağlamak için önemli bir fayda da sunduklarını belirten Başar, "Yeni dönemle birlikte genişbant ya da Fiber fark etmeksizin tüm abonelerimize 100 Mbps hızı destekleyen Hiper Hızlı modemi sunuyoruz. Müşterilerimizi bugünden yüksek hızlı internete hazırlıyoruz" diye konuştu.

"Kişi başı ortalama veri tüketimi 38,3 GB'a yükseldi"

Kullanıcıların yenilikçi, dijital servisleri en iyi şekilde, yüksek hızlı internet ayrıcalıkları ile deneyimlediklerini belirten Başar, "2013 yılında kişi başı ortalama veri tüketimi 32,4 GB iken bu rakam 2014'ün ilk 3 ayında 38,3 GB olarak gerçekleşti" dedi.

Başar daha fazla kullanıcının hızlı internet deneyimini zenginleştirmek için yeni kampanyalar tasarladıklarını da bildirerek, "Hızı Keşfet Plus" kampanyası kapsamında verdikleri hizmete ilişkin bilgi verdi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir