Turizmdeki açığı yakaladı, kendi sektöründe en hızlı büyüyen oldu

Setva Tour, şirketlere seyahat çözümleri sunma fikriyle yola çıkarak, son 2 yılda 9 milyon TL ciroya ulaştı. Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketi listesine girdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SELENAY YAĞCI

İSTANBUL - Turizm sektöründeki açığı gören Setva Tour, şirketlere seyahat çözümleri sunma fikriyle yola çıktı. Şirket, bu yıl Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketi listesine girdi. 2011-2013 yılları arasındaki dönemde yüzde 286 oranında satış gelirlerini artırma hızı ile sektör lideri oldu. Yaklaşık 3 yıl önce kurulan şirket, son 2 yılda 9 milyon TL ciroya ulaştı. 2014 yılını 4 milyon 500 bin TL ciro ile kapattıklarını belirten Setva Tour Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Karatepe, 2015 yılı hedeflerini ağustos ayı itibari ile tutturduklarını kaydetti. Şirketlerin ihtiyaçlarını analiz ederek uygun seyahat politikaları oluşturduklarını bildiren Karatepe, “Yaptığımız çalışmalarla şirketlerin seyahat harcamalarını kesin olarak yüzde 20 azaltıyoruz. Hatta bazen bu oran yüzde 40’ye ulaşabiliyor” diye konuştu. 100’ün üzerinde şirketle çalıştıklarını belirten Karatepe, 70’e yakının KOBİ olduğunu dile getirdi. Karatepe, şirketlerin yanı sıra kamu kuruluşları ile de çalıştıklarını bildirdi. 

Günümüzde şirketlerin işlerini geliştirmek için seyahat etmek zorunda olduklarını bildiren Karatepe, “İş seyahatlerinin ayrı dinamiği var. Borsa kağıdı gibi uçak biletleri de değişiyor. Örneğin Riyad uçuşlarında kasım ayında biletler 200 euro iken ekim ayında bin 300 euro olabiliyor. Bir bilet zamanında alınırsa planlı olunursa şirket tasarruf edebilir. Biz bunu gördük” diye konuştu. Seyahati alırken şirketlerin bakışının o anda hangi bilet ucuzsa onu almak olduğunu belirten Karatepe, “Ancak bu işe total bakmak lazım. Bir önceki yıl ile bu yılı kıyaslayarak hesap yapmak lazım. Gerçek anlamda fayda burada”dedi. Kendi yazılımlarını geliştirerek şirketlere hizmet verdiklerini söyleyen Karatepe, ayrıca mobil uygulaması için çalıştıklarını belirtti.

“Teşvikler hakkında bilgilendiriyoruz”
Devletin şirketlere seyahat teşvikleri verdiğini bildiren Setva Tour Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Karatepe, şunları anlattı: “KOSGEB, Ekonomi Bakanlığı çeşitli seyahat teşvikleri veriyor. Biz de müşterilerimizi bu teşvikler hakkında bilgilendiriyoruz. Başvuru yapmalarını sağlıyoruz. Hatta birçoğunun belgelerini biz hazırlıyoruz. Mesela KOSGEB bugün 10 bin TL gibi teşvik veriyor. Şirketler için önemli.”

Bu konularda ilginizi çekebilir