Türk şirketi Arimpeks, İsviçrelilerin oluyor

Varta pillerinin sahibi Montana, Hırvatistan'daki iştiraki Aluflekspack adlı şirketi üzerinden Türk şirketi Arimpeks'i satın almak için görüşüyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kerim Ülker
Türk Lirası'nda yaşanan türbülans devam ederken şirket alış ve satışları da durmuyor. Avrupa'nın önemli metal ve kağıt ambalaj şirketlerinden Montana Tech Components, Türk şirketi Arimpeks Alüminyum Sanayi firmasının çoğunluk hissesini satın alıyor.

İsviçre merkezli Montana, Türk Arimpeks firmasını Hırvatistan'daki Aluflekspack adlı şirketi üzerinden yapıyor. Anlaşma sağlanırsa, Montana'ya ait Aluflekspack, Türk şirketi Arimpeks Alüminyum Sanayi'nin yüzde 80'lik payına sahip olacak.

1987'de kurulan Arimpeks, Alüminyum Folyo ve OPP, PET, PE kullanarak tek katlı ve çok katlı baskılı, baskısız ambalaj malzemesi üretiyor. Gebze Plastikçiler Organize Sanayi Bölgesi’nde yılda 2 bin 500 tonluk üretim yapan şirketin 60'dan fazla çalışanı var.

5 bine yakın çalışanı var

Arimpeks'i alan Aluflekspack Hırvatistan merkezli bir şirket. Gıda, ilaç gibi alanlarda ambalaj üreten şirketin ana hissedarı Montana ise 5 bine yakın çalışana sahip İsviçre merkezli bir kuruluş. Montana enerjiden havacılığa bir çok alanda üretim gerçekleştiriyor. Ünlü yatırımcı Michael Tojner'in sahibi olduğu Montana'nın en önemli markaları arasında Varta pilleri de bulunuyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir