Türk Ytong yeni fabrikasının temelini attı

50 milyon euro ile Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde temelleri atılan yeni fabrika, 350 kişiye istihdam yaratacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türk Ytong, Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde faaliyete geçireceği yeni fabrikasının temelini düzenlenen törenle attı. Fabrikanın 100 kişiye doğrudan, 250 kişiye dolaylı olmak üzere toplam 350 kişiye iş imkanı sağlaması planlanıyor.

Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar Dilovası tesisleri ile kapasite artırımına gideceklerini belirtti.

Türk Ytong'un ağırlıklı üretimini 1963’ten bu yana Pendik fabrikasında sürdürdüğünü aktaran Hinginar, "Ancak son yıllarda Türkiye ekonomisinin lokomotifi haline gelen inşaat sektörü yapı malzemelerinde kapasite artırımı fırsatı yarattı. Bu nedenle Kocaeli-Dilovası bölgesinde 500 bin metreküp kapasiteli yeni fabrikamızı kurmak için düğmeye bastık. 50 milyon euro yatırımla devreye alacağımız Dilovası fabrikamızı, 55. yılımızı kutlayacağımız 2018 yılının ikinci yarısında açmayı hedefliyoruz. Hem teknolojisi hem de kapasitesiyle Türkiye’de gazbeton endüstrisini çok daha ileri bir seviyeye taşıyacak bu fabrika ile donatılı ürün kapasitemizi de ikiye katlayacağız." ifadesini kullandı.

6. fabrika olacak

Piyasalardaki günden güne gelişen olumlu atmosferin yapı sektörünü kısa sürede hareketlendirdiğine değinen Hinginar, şunları söyledi:

"Gerek ülkemizin birlik ve bütünlüğü, gerekse ekonomi açısından olumsuz bir dönemi geride bıraktık. Mayıs ayı itibariyle mevcut inşaat işlerinde geçen yıla göre 7,2 puanlık bir sıçrama söz konusu. Keza konut satışlarında da geçen yıla göre yaklaşık yüzde 7,6 artış kaydedildi. Bu veriler ışığında inşaat sektörünün 2017 yılında da Türkiye ekonomisinin taşıyıcı kolonu olacağını söylemek mümkün. Türk Ytong olarak biz de yatırım planlarımıza ve yeni ürün çalışmalarımıza aynı tempo ile devam edeceğiz; gerek Türkiye’de gerekse dünyadaki liderliğimizi sürdüreceğiz. Son 20 yılda Türkiye’de sağladığımız büyüme ve kurduğumuz fabrikalarla hem Türk mühendisliğinin hem de Türk işletmeciliğinin başarısını da tescil etmiş bulunuyoruz. Kurduğumuz son Çatalca fabrikası ve burada kuracağımız 6. fabrikamız dünyanın en modern ve yeşil sertifikalı fabrikaları olarak göğsümüzü kabartmaktadır."