Turkcell, 2 milyar liralık Türkiye oyun pazarına Gamecell ile girdi

Türkiye’nin entegre oyun platformu Gamecell, Türkiye’deki 30 milyon oyuncuya ulaşmayı hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İmam Güneş

İSTANBUL - Turkcell, Gamecell markasıyla 30 milyon oyuncunun yer aldığı Türkiye oyun pazarına girdi. Türkiye'deki hacmi 2 milyar liralık oyun sektörüne dahil olan Turkcell, oyun siteleri ile içerik konusunda işbirliği yapacak.

2019 yılında sektörde, yüzde 50'den fazla büyüme bekleniyor. Türkiye'deki mobil oyun geliri ise yaklaşık 600 milyon lira. Türkiye bu gelirleriyle beraber, oyun pazarında yer alan en büyük 100 ülke arasında 16. sırada bulunuyor. Dünyada ise 2.1 milyar kullanıcının 700 milyondan fazlası online oyun oynuyor. Dünya oyun pazarının büyüklüğü ise yaklaşık 100 milyar dolar.

Gamecell’in tanıtım toplantısında konuşan Turkcell Genel Müdür Yardımcısı İsmail Bütün, "Gamecell’de, 20 lira ve üzeri oyun alan Superonline fiber kullanıcıları, istedikleri bir gün Turbo Butonu’nu kullanarak Adil Kullanım Kotası ve hız limitine takılmadan oyunlarını indirebilecekler" dedi.

Bütün, Gamecell kullanıcılarına satın aldıkları oyunun ücretini Turkcell veya Superonline faturalarına yansıtılarak taksitle de ödeme imkanı sunduklarını belirtti.

İsmail Bütün, bu uygulamanın Türkiye’de ilk defa gerçekleştiğini aktardı. Bütün, oyunların bir hafta boyunca yüzde 25 indirimli olacağını da sözlerine ekledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir