Turkcell Superonline, Samsun'u fiber ağlarla ördü

Turkcell Superonline Samsun’a 30 milyon liralık yatırım yaptı. 515 kilometre fiber ağ ile donattı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ercan ÜSLÜ 

SAMSUN - Turkcell Superonline, 2011 yılından bu yana Samsun’a 30 milyon lira tutarında yatırım gerçekleştirdi. 1000 Mbps hızında internet hizmetini 50 bine yakın ev ve işyerinin kapısına kadar ulaştıran Turkcell, kenti 515 kilometre fiber ağ ile donattı.  

Turkcell Superonline, Samsun’da yeni yatırımları ile ilgili toplantı düzenledi. Bugüne kadar Türkiye genelinde 2,5 milyar liraya, Samsun’da ise yaklaşık 30 milyon lira tutarında yatırıma imza atan şirket, Anemon Otel’de düzenlenen toplantıda yeni TV platformu Turkcell TV Plus’ı da tanıttı. Turkcell Superonline Bireysel Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ceyhun Özata, kentteki yatırımlarının önümüzdeki dönemlerde de devam edeceğini vurguladı. Samsun’da şimdiye kadar 515 kilometrelik fiber ağ ile 50 bine yakın ev ve işyerinin kapısına kadar 1000 Mbps hızında internet hizmeti götürdüklerini anlatan Özata, yaklaşık 15 bin fiber internet müşterisine ulaştıkları şehirdeki fiber kullanıcılarının aylık ortalama veri tüketiminin yaklaşık 50 GB, ortalama hızın ise 26 Mbps olduğunu söyledi. Halihazırda Atakum, Bulvar Çiftlik ve Duruşehir’deki cadde ve sokaklarda fiber internet sunduklarını aktaran Özata, Samsun’da 10 bin ses müşterisine hizmet verdiklerini belirtti. 

Buluta kayıt etme özelliği

Kısa süre önce tanıtımını gerçekleştirdikleri Turkcell TV Plus kutusunun 75 bin evde yerini aldığını vurgulayan Özata, “Turkcell TV Plus’ın en önemli özelliği üstün teknolojisiyle geleceğin televizyon izleme deneyimini bugüne taşıması. Herhangi bir kanalı 12 saat geriye alma olanağı sunan TV Plus, ayrıca istenilen programı buluta kayıt etme özelliğiyle fark yaratıyor ve gerçek çoklu ekran deneyimi ile televizyon keyfi zaman ve mekana bağımlı olmaktan tamamen kurtuluyor. Bu sayede evde izlemeye başladığınız bir filmi, kaldığınız yerden akıllı telefonunuzdan izlemeye devam edebiliyorsunuz” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir