Turkcell televizyon yayınına başlıyor

Tablet ve cep telefonları üzerinden televizyon yayını yapan Turkcell artık televizyonda. Firma, bulut teknolojisini kullanması sayesinde kutu satın alan herkese kaçırdığı programları istediği yerde izleyebilme fırsatı sunacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Turkcell, bulut teknolojisini kullanarak izleyicilere çoklu ekranla istediği programı istediği yerde ve zamanda izleme fırsatı sunacak. Turkcell, TV Plus ile akıllı telefon, tablet, bilgisayar yanına televizyon yayını da ekleyerek Türkiye’de ilk defa çoklu ekran hizmetini kullanıcılarına sunuyor. Turkcell’in 3G altyapısı üzerinden mobil internet kullanıcılarının kullanımına sunulan Turkcell TV Plus platformu, Turkcell Superonline fiber internet kullanıcılarının ise TV Plus kutusu ile yeni bir televizyon deneyimi sunuyor. Turkcell TV Plus gerçek çoklu ekran özelliği akıllı telefon, tablet, bilgisayar veya televizyonunuzun herhangi birisi üzerinden izlemeye başladığınız bir programı, diğer cihazlarınız üzerinden kaldığınız yerden izlemeye devam etmenize olanak tanıyor. 

12 saat önceki canlı yayına erişilebiliyor 

Canlı yayını geri alabilme (timeshift) özelliği benzerlerinden farklı olarak yalnızca izlenmekte olan kanalla sınırlı olmayan Turkcell TV Plus’ta, izlenilen herhangi bir kanalda 12 saat önceki canlı yayına erişebilme fırsatı veriyor. Aynı anda onlarca programı kaydetme imkanı da sunan Turkcell TV Plus, kayıtları kutu üzerindeki sabit disk yerine buluta kaydettiği için içeriklere istenilen cihazdan ve istenilen yerden ulaşmak da mümkün hale geliyor. Ayrıca izleyiciler seç-izle özelliğiyle kişisel izleme listelerini oluşturarak kendilerine özel kanallar oluşturabiliyorlar. 

Turkcell TV'nin 6 milyon kullanıcısı var 

Yeni hizmet, düzenlenen bir basın toplantısıyla tanıtıldı. Mobil ve ağ temelli teknolojik dönüşümün önemine değinen Turkcell Grup CEO’su Süreyya Ciliv, Turkcell TV Plus bu geleceğe dönük bir ürün olduğunu söyledi. Ciliv’in verdiği rakamlara göre sabit televizyon yayınlarını izleme oranı 2006’da yüzde 69 iken 2013’te yüzde 32’ye düşmüş ve kullanıcılar artık ‘seç izle’ tipi yayıncılığa yöneliyor. Çin, Brezilya ve Türkiye’nin televizyona en çok bağımlı ülkeler olduğunu paylaşan Süreyya Ciliv, akıllı telefonların çoğu ülkede en çok bakılan ekran olduğuna işaret etti. Turkcell TV'nin şimdiye kadar 6 milyon kullanıcıyla 600 milyon dakika izleme sunduğunu belirten Ciliv, Turkcell TV+’ın Türkiye’nin yarısına (35 milyon Turkcel + 1 milyon Superonline abonesi) ulaşmaya hazır olduğunu ama diğer kullanıcılara da kapılarının açık olduğunu ifade etti. 

Değişimin anahtarı fiberden geçiyor, yeni bir deneyim geliyor 

Diğer yayıncılarla işbirliğine açık olduklarını söyleyen Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan ise “TV ekranından televizyon izleme pratiklerindeki değişimi en doğru şekilde karşılayacak altyapının fiber optik bağlantıdan geçtiğini görüyoruz. Şimdi fiber altyapımız ve Turkcell TV Plus platformu sayesinde Turkcell ve Turkcell Superonline kullanıcılarını Türkiye’de benzeri olmayan özelliklere sahip bir TV izleme deneyimi sunuyoruz” diye konuştu. Kullanıcılar sadece bir kullanıcı adı ve şifreyle tabletlerinden akıllı telefonlarından bilgisayarlarından ya da televizyonlarından yayınlara ulaşabileceklerini belirten Erkan şunları söyledi: “TV Plus'ı cep telefonu veya tabletlerinde isteyenler mobil uygulamasını ücretsiz indirerek, bilgisayarlarından erişmek isteyenler ise adresini ziyaret edebilirler. Televizyon severlerin lansmana özel fiyatlarla web’de TV Plus paketine ayda 2,90 TL, cep telefonunu veya tablet bilgisayarda TV Plus paketine ayda 5,90 TL, web ve mobil cihazlara ek olarak TV Plus deneyimini evdeki televizyon ekranına taşımak içinse ayda 59 TL ödemeleri yeterli. Kirala- İzle hizmeti kapsamında da Hollywood stüdyolarının en yeni filmlerini 2 TL’den başlayan fiyatlarla kiralayarak izleme imkanı bulunuyor.”

Televizyon izlerken yayınla ilgili tweetlere bakılıyor

Turkcell TV Plus, televizyon izlemeyi interaktif hale getirmek istiyor. Platform ile izlenilen programla ilgili anlık Twitter üzerinden paylaşımlara ulaşmak, takip, yorumda bulunmak mümkün. İzleyiciler izlediklerini paylaşarak sosyal interaktiviteyi TV üzerinden yaşayabiliyorlar.

Bu konularda ilginizi çekebilir