Turkcell ve Vestel 'akıllı' işbirliği yaptı

Geçen yıl 4.5G deneyimini yerli üretimin gücü ile kullanıcıya sunan Vestel ve Turkcell, şimdi yeni bir ürünle tüketici karşısına çıkıyor. Venüs 5000, 799 liraya sadece Turkcellerde satılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Vestel ve Turkcell geçen yıl başlattıkları işbirliği serüvenine devam ediyor. Ulaşılabilir 4.5G hedefiyle çıkan Venüs serisine bir yenisi daha eklendi. Vestel tarafından Turkcell için özel üretilen ve tasarlanan Venüs 5000 sadece Turkcellerde satılacak. Ayrıca Vestel, yakın zamanda Turkcell’e özel tasarlanmış Venus 5580T’nin de satışa sunulacağını da açıkladı. Erdoğan, geçen yıl Turkcell işbirliği ile satışa çıkan Venus V3 5020’nin 150 bin sattığını belirterek bu modelde de 150 bini rahat yakalabileceklerini kaydetti.

Venus’un geçen iki yılda sürekli gelişerek tüketicilerimizle buluştuğunu kaydeden Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, Venus 5000 giriş segmentinde erişilebilir fiyatlı ile oldukça iddialı olduğunu söyledi. Dünya pazarındaki her 100 telefondan 1’inin Türkiye’den gittiğini söyleyen Erdoğan, “Türkiye’de yılda 12.5 milyon adet akıllı telefon satılıyor. Türkiye akıllı telefon pazarı dünyadan daha hızlı büyüyor ve bu yıl 15 büyüdü. Vestel Venüs 2 yıl önce girdiği akıllı telefon pazarında yüzde 7.1’lik paya sahip. 2017’de yüzde 10 pazar payına ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

“Her 3 yerliden 2’sini Turkcell satıyor”

Türkiye’nin gurur kaynağı olan iki markanın el ele vererek geliştirdiği bu projeler ile Türkiye’ye değer yarattıklarını ifade eden Erdoğan, “Son olarak görme engellilerin hayatını kolaylaştırmak adına Ar-Ge, Ür-Ge ve üretim aşamasında kilit rol oynadığımız WeWALK akıllı bastona fonlama desteği veren Turkcell’le önümüzdeki dönemde de iş birliklerimiz devam edecek. Yeni telefonların yanı sıra tüm dünyanın gündeminde olan Nesnelerin İnterneti alanında da birlikte çalışmalar yapacağız” diye konuştu. Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu “5G’de yerli teknolojiler geliştirmek için hem uluslararası hem de ulusal teknoloji devleri üniversitelerle işbirliğine gidiyor, diğer yandan yerli akıllı cihazların satışlarını artırmak için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Yeter ki üretelim! Hedefimiz kendi teknolojisini üreten Türkiye olabilmek. Yerli akıllı telefon üretimi de bu amaca ulaşma yolunda çok büyük önem arz ediyor. Vestel’le yerli akıllı cihaz işbirliğimiz bu nedenle de önemli.” Türkiye’de 4.5G de kişi başına düşen aylık datanın 5GB’a çıktığını belirten Terzioğlu, 25 milyon abonenin 4.5G’li olduğunu söyledi. Türkiye’de satılan her 5 telefonun 1 tanesi yerli olduğunu söyleyen Terzioğlu, Telekom şirketlerinin sattığı her 3 yerli telefondan ikisini Turkcell olarak biz satıyoruz. Geçen yıl 3 milyon adet cihaz sattık. Telekom şirketleri arasında yüzde 88 ile en çok Venüs’ü de biz sattık" dedi.

Venus 5000 ile engeller ortadan kalkıyor

Venus 5000‘da yer alan Google’ın Talkback uygulaması, görme engelli akıllı telefon kullanıcıları telefonlarını sesli şekilde kullanmalarını sağlıyor. Venus 5000, 5.0 inç HD IPS ekran, 4 çekirdekli işlemci, 2 GB RAM ve 16GB dahili depolama kapasitesine sahip.Venus 5000’da ayrıca pil kapasitesi 2230mAh seviyesine artırılarak daha uzun kullanım süresi sağlanıyor. Cihazının depolama alanı SD kart ile 32 GB’a kadar arttırılabiliyor.Cihaz, 8MP arka ve 5MP ön kamerası, ışık sensörü ile güçlendirilmiş. HDR, fi ltreleme ve özel çekim, panoramik çekim ve hızlı otomatik odaklama ile başarılı fotoğraf ve video çekimi ile kullanıcılarının bu yöndeki ihtiyaçlarına da cevap veriyor. Android İşletim sistemi 6.0 Marshmallow ile gelen cihaz, 2GB, 4 çekirdekli Qualcomm İşlemcisi ve 2 GB RAM ile performans gerektiren oyun ve uygulamarın kullanımını deneyimde ise oldukça iddialı.

Bu konularda ilginizi çekebilir