Turkcell'den 'Karasu' açıklaması

Turkcell, Sakarya'nın Karasu İlçesi’nde yaşanan iletişim kesintileri hakkında açıklama yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sakarya'ya bağlı Karasu Belediyesi'nin mobil iletişimi bazı idari işlemlerden dolayı kesmesinin ardından bir açıklama da GSM operatörü Turkcell'den geldi. İletişim kesintilerinin Turkcell kaynaklı olmadığına işaret eden şirket, ilgili kurumlarla görüşmelerin ve hukuki sürecin sürdüğünü belirterek şu açıklamayı yaptı: 

"Ülkemizde haberleşme hürriyeti, Anayasamız ve ilgili mevzuat ile güvence altına alınmış, evrensel bir haktır. Şirketimiz, Türkiye genelinde hizmet alan abonelerimizin haberleşme hizmetine kolay, ekonomik ve kesintisiz bir şekilde ulaşabilmelerini sağlamakla yükümlüdür. Bu hizmetin aksamadan yürütülmesi ise Şirketimizce kurulan elektronik haberleşme altyapısının kesintisiz hizmet verebilmesi koşuluna bağlıdır.

Şirketimizin elektronik haberleşme altyapısı, elektronik haberleşme mevzuatına uygun olarak kurulmakta ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu gözetimi ve denetimi altında işletilmektedir. Elektronik haberleşme sistemlerine müdahale edilmesi halinde, kişiler arasındaki haberleşme aksayacağı gibi, kamu güvenliğine dair ihtiyaçların, acil durum ve afet durumlarına ilişkin eylem planlarına dair gerekliliklerin de sekteye uğrayacağı ve kamu sağlığının tehlikeye düşeceği açıktır.

Sakarya ili Karasu ilçesinde bulunan Şirketimize ait elektronik haberleşme sistemleri, Karasu Belediyesi tarafından gerçekleştirilen bazı idari işlemlerden dolayı devre dışı kalmaktadır.  Bu nedenle Karasu ilçesinde Şirketimiz kaynaklı olmayan iletişim kesintileri yaşanabilmektedir. 

Bu konuda ilgili kurumlarla görüşmelerimiz ve hukuki süreç devam etmektedir. Elimizde olmayan sebeplerle yaşanabilecek olumsuzluklar için üzüntülerimizi bildirir, anlayışınız için teşekkür ederiz."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir