Türkiye çelik kapıda güvenliği en önde tutan ülke

Çelik kapıda, güvenliği önde tutan ülkelerin başında Türkiye’nin geldiğini belirten Pekgüzel Şirketler Grubu Başkanı Yalçın Pekgüzel, “Üretim konusunda da iddialıyız. Çin’den sonra Türkiye geliyor” dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

YILDIZ TAŞDELEN ERLİ

İSTANBUL - Güvenlik zaafiyeti olan ülkelerde talep gören çelik kapıda, güvenliği önde tutan ülkelerin başında gelen Türkiye, üretimde de hayli iddialı. Üretimde dünyada Çin’in ardından ikinci sırada gelen Türkiye’nin; yeni konut projeleri, kentsel dönüşüm, eski konutların yenilenmesi ve ihracat dolayısıyla her geçen yıl artan üretimi 2 milyonu aşmış durumda. Kentsel dönüşüm ile birlikte çelik kapı satışlarının daha da artması bekleniyor. 

Büyüklüğü 1 milyar lirayı aşan, 700-800 üreticinin bulunduğu sektör oyuncularından Sur Çelik Kapı da, dünyada ilk defa “hırsızlığa karşı 5 yıl garanti” veriyor. Camdan, doğal taştan çelik kapı üreten Sur Çelik Kapı’nın 50 civarında özgün patentli ürünü bulunuyor. 

Sur Çelik Kapı’nın bağlı olduğu Pekgüzel Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Pekgüzel, Türkiye’de yıllık 500 bin konut üretimi, 1 milyon yenileme pazarı ve yaklaşık 500 bin adet ihracat olduğunu belirterek, güvenlik ve dış ortamın şartlarına dayanıklı olması amacıyla kullanılan kapıda geçmişte ABD’nin önde geldiğini, bunun zaman içerisinde değiştiğini ifade etti. Pekgüzel, günümüzde çelik kapıda güvenliği ön planda tutan ülkelerin başında Türkiye’nin, ardından da İtalya’nın geldiğini kaydetti. Türkiye’nin üretim olarak da dünya pazarında söz sahibi olduğunu belirten Pekgüzel, şunları kaydetti: 
“Üretimde de iddialıyız. Çin’den sonra dünyada ikinci sıradayız. İhracatta en büyük sorunumuz, Türk ürünlerinin uluslararası pazardaki profilinin çok düşük olması. Ürünlerimizi Çin ürünleriyle mukayese ettikleri için sıkıntı çekiyoruz. İtalya gibi tasarımda daha iyi ürünler geliştirilmesi ve devletin de destekleriyle teşhirde daha öne çıkacağımızı, daha iyi fiyatlara satabileceğimizi düşünüyorum.” 

Türkiye'deki tercihler hakkında da konuşan Yalçın Pekgüzel, kadınların çelik kapıda tasarıma, erkeklerin de teknik özelliklere dikkat ettiğini dile getirdi. 

Kentsel dönüşüm satışları artırır 
Pekgüzel, kentsel dönüşümün inşaat sektöründe yarattığı hareketlilikten çelik kapının da payını aldığını, önümüzdeki dönemde sektörde satışların 30-40 artmasını beklediklerini kaydetti. TSE sertifikası ve Avrupa standardı ile Türkiye’de üretim yapıldığını söyleyen Pekgüzel, satın alma sonrası hizmetin tüketici için önemli hale geldiğini sözlerine ekledi.

AB ve Rusya’ya odaklanacağız 
Pekgüzel Şirketler Grubu Başkanı Yalçın Pekgüzel, dedesi tarafından demircilikle başlayan üretimin 1960’larda babası tarafından kapı-pencereye dönüştüğünü, 1992’den sonra çelik kapı üretimine yöneldiklerini anlattı. İhracat amaçlı otel mobilyası üretimi de yaptıklarını dile getiren Pekgüzel, Aydın’daki fabrikada aylık yaklaşık 3 bin çelik kapı üretimi gerçekleştirdiklerini kaydetti. Azerbaycan, İran, Almanya, Fransa ve az da olsa Mısır’a ihracat yaptıklarını anlatan Pekgüzel, “Konsantremizi iç piyasaya vermiş durumdayız. Ancak önümüzdeki dönemde hayat standardı yüksek olan AB ülkeleri ve Rusya’ya da odaklanacağız” dedi. 2013’te yüzde 35 büyüme elde ettiklerini, bu yıl da yüzde 5-10 büyüme hedefl ediklerini açıklayan Pekgüzel, hırsızlığa karşı 5 yıllık garanti, ayrıca anahtarını unutanlara çilingir hizmeti verdiklerini de söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir