Türksat, THY modeliyle borsaya açılacak

Türksat olarak Kablo TV'nin özelleştirilmesini istemediklerini söyleyen Türksat AŞ Genel Müdürü Ensar Gül, "Biz Türksat AŞ'nin tamamının borsaya açılmasını istiyoruz" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türksat AŞ Genel Müdürü Ensar Gül, Türksat AŞ'nin THY modelinde olduğu gibi borsaya açılması için 6 aydır çalışma yaptıklarını söyledi.

Gül, yaptığı açıklamada, şirketin geçen yıl hazırlanan bütçesinde Türksat 4A ve 4B uydularının ödemelerinin yapılacağından dolayı bu yıl için zarar öngörüldüğünü, ancak son 6 ayda aldıkları tedbirler sayesinde yılı karla kapatacaklarını belirtti.

4A uydusu Japonya'ya fırlatılmayı bekliyor

Uydu ödemelerinin de yapıldığını belirten Gül, bu yıl kendileri için en önemli olayın Türksat 4A uydusunun başarıyla fırlatılması ve devreye alınması olduğunu söyledi. Gül, 17 Eylül gecesi itibarıyla da tüm televizyon kanallarının yayınlarının 4A uydusuna geçişinin gerçekleştirildiğini kaydetti.

Bu yıl aynı zamanda Türksat 4B uydusunun da yapımının tamamlandığını ifade eden Gül, uydunun Japonya'da fırlatılmayı beklediğini belirtti.

"Kablo TV'de 50 bin yeni abone kazandık"

Düzenledikleri kampanyalarla Kablo TV'ye 50 bin yeni abone kazandırdıklarını anlatan Gül, gelecek yıl en az 3 şehre kablo TV alt yapısı götüreceklerini, finansman kaynağı bulunursa bu şehirlerin sayısını arttıracaklarını söyledi.

KKTC'nin e-devlet projelerinin de Türksat tarafından gerçekleştirildiğini anımsatan Gül, "Söz konusu proje kapsamında kısa süre sonra elektronik kimlik kartları dağıtılacak. Kıbrıs'a yaptığımız e-devlet projesini çok önemsiyoruz. Çünkü devletin bütün kurumlarını elektronik ortama geçireceğiz. Bu da Türksat için çok iyi bir referans olacak" diye konuştu.

Şirkete en büyük gelirin Kablo TV, ikinci sırada uydu, son olarak da e-devlet projelerinden geldiğini dile getiren Gül, "2015'te Türksat 4B uydusunu fırlatıp, devreye alacağız. Kablo tarafında yatırımlar yapacağız, e-devlet projelerine yoğunlaşıp buradaki gelirleri artıracağız" ifadelerini kullandı.

"Türksat'ı, THY modeliyle borsaya açmak istiyoruz"

Türksat olarak Kablo TV'nin özelleştirilmesini istemediklerini belirten Gül, "Biz Türksat AŞ'nin tamamının borsaya açılmasını istiyoruz. Başarılı bir şirket olan Türksat'ı, THY modelinde olduğu gibi borsaya açmak istiyoruz. Onun çalışmalarını yapıyoruz" dedi. 

"Kablo TV özelleştirilmemeli"

Kablo TV'yi Türksat AŞ'den ayırmanın çözüm olmadığını bildiren Gül, Kablo TV'nin telefon operatörlerine alternatif olduğunu, regülasyon hizmeti verdiğini, internet fiyatlarını aşağı çektiğini söyledi. Şirketin parçalanarak satılmasından ziyade tamamının borsaya açılmasını istediklerini kaydeden Gül, "Şirketin borsaya açılması için belirli çalışmaların yapılması gerekir. Yaklaşık 6 aydır bu konuyla ilgili çalışma yapıyoruz" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir