TürkTraktör, ilk çeyrekte yüzde 18 büyüdü

TürkTraktör, 2014 yılı ilk çeyrekte yüzde 18 büyüdü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - TürkTraktör, yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 18 büyüdü. 

TürkTraktör açıklamasına göre şirket, 2014 yılı ilk çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Buna göre ilk çeyrekte yüzde 18 büyüyen TürkTraktör'ün brüt karı 125 milyon lira, net karı ise 69 milyon lira olarak gerçekleşti. 

Şirket, bu yıl mart ayının sonunda geçen senenin aynı dönemine oranla yüzde 50 oranında artış ile 300 milyon lira temettü ödedi. TürkTraktör böylece Borsa İstanbul şirketleri arasında en çok temettü ödemesi yapan ilk 10 şirket içerisinde yer aldı. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen TürkTraktör Genel Müdürü Marco Votta, Türkiye'nin en büyük traktör üreticisive açık ara pazar lideri olduklarını kaydetti. 

Kurak geçen ocak ayının ardından martta düşen yağışın pozitif etkiye neden olduğunu belirten Votta, finansal imkanlar, hükümet desteği ve IPARD projesinin de etkisiyle 2013 yılı ikinci yarısından itibaren canlanmaya başlayan pazardaki hareketliliğin 1. çeyrekte de devam ettiğini gördüklerini dile getirdi. 

Geçen yılın ilk çeyreğine oranla yurt içi traktör satışlarındaki yüzde 25'lik artışın ciroya olumlu yansıdığını vurgulayan Votta, "Ciromuz yüzde 18 artarak 595 milyon lira olarak gerçekleşti. Yeni giriş yaptığımız iş makineleri sektöründe satışlarımıza başladık ve ilerleyen dönemlerde de artarak devam edecek. Sergilemiş olduğumuz performans yabancı yatırımcıdan da takdir görüyor. Halka açık paylardaki yabancı payımız yüzde 82'ye ulaştı" ifadelerini kullandı. 

Bu arada Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) trafik kayıtlarına göre 2014 yılının ilk 2 ayında gerçekleşen 5 bin 681 adetlik satış doğrultusunda Türkiye traktör pazarı yüzde 24 oranında büyüdü. 

Bu konularda ilginizi çekebilir