Türktraktör'den çiftçiye eğitim desteği

TürkTraktör Genel Müdürü Marco Votta: "Yılda, 4 ilde tarım makineleri laboratuvarı kurarak, toplamda 32 öğretmen, 300'ün üzerinde öğrenci ve 750 çiftçiye eğitim vermeyi hedefliyoruz"

YAYINLAMA
GÜNCELLEME




BURSA - TürkTraktör Genel Müdürü Marco Votta, "Yılda 4 ilde tarım makineleri laboratuvarı kurarak; toplamda 32 öğretmen, 300'ün üzerinde öğrenci ve 750 çiftçiye eğitim vermeyi hedefliyoruz" dedi. TürkTraktör, Koç Holding'in Milli Eğitim Bakanlığı ve Vehbi Koç Vakfı ile sürdürdüğü "Meslek Lisesi Memleket Meselesi Projesi" kapsamında, Bursa Ziraat Teknik ve Tarım Meslek Lisesi'nde "Tarım Makineleri Laboratuvarı" kurdu.

TürkTraktör Genel Müdürü Marco Votta, açılış töreninde yaptığı konuşmada, laboratuvarın Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile gerçekleştirilen iş birliği neticesinde çiftçilerin de hizmetine sunulacağını belirtti. Laboratuvarda tarım makinelerine yönelik mesleki eğitimin kalitesini arttırarak, sektördeki donanımlı ve eğitimli personel ihtiyacının karşılanmasına katkıda bulunmak istediklerini dile getiren Votta, "Çiftçilerin güvenli tarım aletleri kullanımı konusunda da bilinçlendirilmesini amaçlıyoruz. Her zaman en iyi teknoloji ile en iyi hizmeti sunmak istiyoruz" diye konuştu.

Türk tarımının gelişimine azami düzeyde katkı sağlamayı amaçladıklarını anlatan Votta, şunları aktardı: "Motor dahil tasarımı ve üretimi Türk mühendislerine ait olan ve dünya pazarlarında da kalitesi ile her zaman adından söz ettiren TürkTraktör olarak, ziraatta söz sahibi olacak gelecek nesillerin yetişmesine katkıda bulunmak bizim için çok önemli bir mesele. Öğrencilerin  ekanizasyon anlamında daha da iyi eğitim almaları için açtığımız bu laboratuvar, iş gücü anlamında etkin bir nesile katkıda bulunacaktır. Eğitim ve mesleki gelişim bizim için büyük önem taşıyor. Türkiye'de işsizliğin kökenleri arasında mesleksizliğin önemli bir rol oynadığının farkındayız."

Votta, bu konuda başlattıkları projeleri sürdürmeye devam edeceklerini belirterek, "Bu anlayıştan yola çıkarak, sektörümüzde önemli bir projeye imza atıyor olmak gurur verici. Yılda 4 ilde tarım makineleri laboratuvarı kurarak, toplamda 32 öğretmen, 300'ün üzerinde öğrenci ve 750 çiftçiye eğitim vermeyi hedefliyoruz. Desteğimiz ileri ki dönemlerde de devam edecektir. Bu proje ile sektörümüzü yeni projelere teşvik edeceğimizi ümit ediyorum" ifadelerini kullandı. Törene, Vali Yardımcısı Hüseyin Eren, İl Tarım Müdürü Murat Demirkıran, Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Grup Başkanı Tunay Alkan, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
 

Bu konularda ilginizi çekebilir