Ulusoy Un, 50'nci yılına 60 milyon liralık yatırımla giriyor

TİM'in Türkiye'nin en çok ihracat yapan 500 firma ile İSO 500 listesinde yer alan Ulusoy Un, kuruluşunun 50'nci yılını geride bıraktı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Hüseyin GÖKÇE

Fahrettin Ulusoy tarafından 25 Şubat 1969'da kurulan Ulusoy Un, kuruluşunun 50'nci yılını geride bırakırken, mevcut üretim kapasitesini iki katın da üzerine çıkaracak 60 milyon liralık yatırımı hayata geçirmeye hazırlanıyor. TİM'in Türkiye'nin en çok ihracat yapan 500 firma ile İSO 500 listesinde yer alan Ulusoy Un, kuruluşunun 50'nci yılını geride bıraktı.

Ulusoy Un'un 50'nci kuruluş yıldönümü, kuruluş yeri olan Samsun'da düzenlenen bir törenle kutlandı. Törende konuşan Ulusoy Un Onursal Başkanı Fahrettin Ulusoy birkaç un çuvalıyla temelleri atılan şirketin, bugün yeni kuşağın elinde dünya çapında bir yapıya gelmesinden büyük gurur duyduğunu bildirdi.

Ulusoy Un Yönetim Kurulu Başkanı Eren Günhan Ulusoy, 50'nci yılını geride bırakan şirketin şimdiden 100'üncü yılını planladıklarını ve o tarihte dünyanın en büyük 10 tarım firmasından birisi olmayı hedeflediklerini kaydetti.

Ulusoy Un'un Samsun'un halka açık tek şirketi olduğu bilgisini veren Günhan Ulusoy, "Hissedarlarımıza teşekkür ediyoruz. Samsun'un en büyük ihracatçısı olan firmamız bugün 8 ülkede faaliyet göstermekte 84 ülkeye ihracat gerçekleştirmektedir" diye konuştu.

Yılın ikinci yarısında Samsun OSB'deki 60 milyon lira büyüklüğündeki yeni yatırımlarının hayata geçirileceğinin altını çizen Ulusoy, "Yeni kurduğumuz fabrika 600'er ton üretim yapacak üç ayrı etaptan oluşuyor. Hepsini tamamladığımızda günlük bin 800 ton ilave kapasite gelecek. Diğer bir yandan ise Çorum Alaca, Yozgat Sorgun ve Samsun'da lisanslı depo yatırımlarında bulunduk. Önümüzdeki dönemde lisanslı depoculuk yatırımlarımız için çalışma içerisindeyiz" şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından, şirkette 30 yılını dolduran personele plaketleri verildi ve 50'nci yıl pastası kesildi. Kutlamaya; Samsun Valisi Osman Kaymak'ın, AK Parti Samsun Milletvekilleri Yusuf Ziya Yılmaz'ın ile Fuat Köktaş ve çok sayıda iş insanı katıldı.

“DÜNYA Gazetesi 1’nci sayfasında ve haberde 60 milyon TL olması gereken yatırım, sehven 60 milyon dolar olarak yazılmıştır. Düzeltir, özür dileriz.”

Bu konularda ilginizi çekebilir