Versace’nin 19.69 mobilya üretimi artık Türkiye'de yapılacak

Metebronz Mobilya dünyaca ünlü Varsace markasının 19.69 marka mobilya ve aksesuarlarının Türkiye’de üretimi ve dünyaya pazarlanması konusunda anlaşmaya vardı. Ürünler ilk kez 2016 Milano Fuarı’nda görücüye çıkacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HÜSEYİN GÖKÇE-ANKARA 

Türkiye ve İtalya mobilya sektöründe önemli bir işbirliğine hazırlanıyor. Metebronz Mobilya dünyaca ünlü Varsace markasının 19.69 marka mobilya ve aksesuarlarının Türkiye’de üretimi ve dünyaya pazarlanması konusunda anlaşmaya vardı. Mobilya sektöründeki bu işbirliği sonucu üretilecek mobilya ve aksesuarlar, dünya genelinde ilk kez 2016 Milano Fuarı’nda görücüye çıkacak. Metebronz Mobilya’nın bir diğer girişimi olan Seves Tekstil, 2014 yılında Versace ile imzaladığı anlaşma ile Versace 19.69 markalı kumaşları Türkiye’de üretime başladı. Ürünlerin Türkiye genelinde pazarlanması amacıyla bayilik başvurularını da almaya başlayan Metebronz, önümüzdeki 1 yıl içinde 20 bayi ve 2.5 milyon dolarlık ciroya ulaşmayı hedefliyor. 

Versace ile yapılan işbirliğinin detaylarını DÜNYA’ya anlatan Metebronz Kurumsal Satış ve Pazarlama Direktörü Burcu Akçaru, klasik ve bronz mobilya üretimine 1963 yılında Ankara’da başlayan Metebronz’un yarım asrı aşan tecrübesini yeni bir işbirliği ile dünya geneline taşımaya hazırlandıklarını söyledi. 

Metebronz’un ve ahşap mobilya ustalarının yaptığı özel üretim bronz ve ahşap mobilyaların, 60’tan fazla ülkede gösterilen Bir İstanbul Masalı dizisi yanı sıra gösterildiği dönemlerde büyük ilgi gören, Avrupa Yakası ve Aşkı Memnu dizilerinde de kullanıldığını belirten Akçaru, dünyanın bir çok ülkesindeki saray, kamu binası ve otellerde özel projeli ürünlerinin bulunduğunu bildirdi. 

120 kişi ile üretim yapıyor 
Üretimi Türkiye’de gerçekleştirilecek İtalyan Versace 19.69 mobilya ve aksesuarlarının ilk kez 2016 Milano Fuarı’nda tanıtılacağını ifade eden Akçaru, dünyaca ünlü bir markayı Türkiye’de getirmekten büyük memnuniyet duyduklarını söyledi. Kuruldukları günden bu yana edindikleri tecrübeyi, Türkiye ve dünyanın bir çok ülkesine yayacak olmaktan da gurur duyduklarını belirten Akçaru, 

“Bir diğer girişimimiz olan Seves Tekstil aracılığı ile Versace 19.69 marka döşemelik ve perdelik kumaşı zaten ülkemize getirmiştik. Şimdi de mobilya ve aydınlatma ürün grupları ile bu dünyaca ünlü ve saygın markanın üretimini ve bayiler aracılığıyla dünya ülkelerine pazarlaması sürecine girdik. Bunun ülkemizin ekonomisine büyük katkıları olacağına yürekten inanıyoruz” dedi. 

Ankara’nın mobilya merkezi Siteler’de 10 bin metrekare alanda 120 kişi ile üretim yaptıklarını kaydeden Burcu Akçaru, Bakü ve Erbil’de iki bayileri bulunduğunu, ayrıca bir çok ülkede saray, otel, kamu binalarında Metebronz imzası olduğunu aktardı. 

Akçaru, Türkiye distribütörü oldukları Versace 19.69 perdelik ve döşemelik kumaş bayi ağını da kısa süre içinde genişlettiklerini, bu ürün grubunda da bayilikler vermeye devam ettiklerini bildirdi.

Türkiye genelinde yeni bayilikler verecek
Yeni dönemde, bayilere zengin seçenekler, satış desteği amaçlı reklam, tanıtım ve sponsorluk, yanı sıra marka değerine özel satış ve pazarlama teknikleri imkanları sunacaklarını belirten Burcu Akçaru, bu kapsamda bayilik başvurularını almaya başladıklarını söyledi. Bronzun el işçiliği gerektirmesi sebebiyle üretim sürelerini de göz önünde bulundurarak sınırlı sayıda bayilik verebileceklerini dile getiren Akçaru, birinci yılki ciro hedeflerinin ise 2.5 milyon dolar olduğunu söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir