Vestel'e 3 ödül birden

Vestel, bu yıl 10’uncusu düzenlenen Manisa İstihdamda Buluşma Günleri’nden 3 ödülle döndü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Vestel Türkiye'nin ekonomisine ve insanına sağladığı katkıyı gün geçtikçe artırıyor.

Bu yıl 10'uncusu düzenlenen Manisa İstihdamda Buluşma Günleri'nde 'En Fazla İstihdam Sağlayan İşletme', 'En Fazla Kadın İstihdamı Sağlayan İşletme' ve 'Kontenjan Fazlası En Çok Engelli İstihdamı Sağlayan İşletme' ödüllerini alan Vestel, ülke istihdamına sağladığı katkıyı taçlandırdı.

Ürünlerin yüzde 75'inden fazlası ihraç ediliyor

Vestel, Manisa'daki Avrupa'nın en büyük fabrikalarından biri olan Vestel City'de geliştirip, ürettiği teknolojisini 6 kıtada 154 ülkeye ulaştırıyor. Ürettiği ürünlerin yüzde 75'inden fazlası ihraç ederek Türkiye'nin cari açığının kapanmasına önemli ölçüde katkı sağlayan Vestel yarattığı istihdam ile de bu ülkenin topraklarına yatırımını sürdürüyor.

Öncelikli hedef engelli gençlerin istihdamı

Aldıkları ödüllerle ilgili açıklamada bulunan Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, "Vestel olarak ürettiğimiz işlerle ülkemizin gelişimine katkıda bulunmanın yanı sıra yarattığımız 16 bin kişilik istihdam ile de ülkemizin istihdam gücüne katkıda bulunmayı hedefledik. Sosyal sorumluluk projelerimiz ile 2016 yılında 237 engelli çalışan istihdam ederek bünyemizdeki engelli çalışan sayısını 424'e çıkardık. Vestel olarak öncelikli hedeflerimizden biri engelli gençlerimize iş imkânı sağlayarak onları çalışma hayatına kazandırmak" dedi.

5 bin kadın çalışan 

Grup olarak kadınların çalışma hayatına-ekonomiye katılmalarına çok önem verdiklerinin altını çizen Erdoğan, "İstihdam ettiğimiz yaklaşık 5 bin kadın çalışanımızla Türkiye'deki kadın istihdamına önemli ölçüde destek oluyoruz. Bu çalışmalarımızın takdir edildiğini görmek bizim için son derece gurur verici. Böylesine önemli bir kurum olan Manisa İŞKUR tarafından layık görüldüğümüz ödül, bize bir kez daha doğru adımlarla ilerlediğimizi gösterdi" diye açıklamalarda bulundu.

Bu konularda ilginizi çekebilir