Vodafone, 2 yılda 2 milyar TL’yi aşan yatırım yapacak

Vodafone, önümüzdeki 2 yıl, Vodafone Grubu’nun Spring (Kaynak) Projesi için Türkiye’ye ayırdığı yatırım miktarının da eklenmesiyle, toplamda 2 milyar TL’nin üzerinde yatırım yapacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, Türkiye’nin ikinci büyük mobil iletişim şirketi olduğunu vurgulayarak, “Önümüzdeki 2 yıl, Vodafone Grubu’nun Spring (Kaynak) Projesi için Türkiye’ye ayırdığı yatırım miktarının da eklenmesiyle, Türkiye’ye toplamda 2 milyar TL’nin üzerinde yatırım yapılacak” dedi. 

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, gazetecilerle bir araya geldiği Vodafone iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, Vodafone Türkiye’nin, BTK tanımına göre 20 milyon abonesi, 2013-14 mali yılında 6,4 milyar TL’ye ulaşan toplam gelirleri ve yüzde 33.4’e çıkan mobil gelir pazar payı ile Türkiye’nin ikinci büyük mobil iletişim şirketi olduğunu vurguladı. 

"Hedefimiz Türkiye’nin uçtan uca dijital kalkınmasını sağlamak"

Vodafone Türkiye tarafından Kasım 2013'te ilan edilen "Dijital Dönüşüm Hareketi" kapsamında, hedeflerinin Türkiye’nin uçtan uca dijital kalkınmasını sağmaktan geçtiğini ifade eden Süel, Dijital Dönüşüm Hareketi’nin ilanı ile 2013-14 mali yılının son 6 ayında toplam 566 milyon TL yatırımın yapıldığının da altını çizdi. 

Konuşmasında, önümüzdeki 2 yıl boyunca, Vodafone Grubu’nun Spring (Kaynak) Projesi için Türkiye’ye ayırdığı yatırım miktarının da eklenmesiyle, Türkiye’ye toplamda 2 milyar TL’nin üzerinde yatırım yapılacağına dikkat çeken Hasan Süel, “Spring Projesi, Vodafone Grubu’nun müşteri memnuniyeti odağıyla şebeke ve hizmet alanındaki liderliğini daha da pekiştirmek amacıyla, gelişmekte olan ülkeler başta olmak üzere, 2016 Mart ayına kadar dünya genelinde yapacağı 7 milyar sterlinlik organik yatırım programını ifade ediyor” şeklinde konuştu. 

"15 milyon TL değerinde sosyal yatırım yapıldı"

Süel, İstanbul, Ankara ve İzmir’de tüm baz istasyonları SingleRAN teknolojisini içerecek şekilde yenilendiğini de belirterek konuşmasına şöyle devam etti: 

“Vodafone Türkiye, 4G uluslararası dolaşımı ilk sunan operatör oldu. 4G destekli akıllı cihaz sahibi olan Vodafone Red’liler, bugün beş ülkede (İtalya, İspanya, Yunanistan Romanya, Portekiz) 4G teknolojisinin hızından faydalanırken, tarifelerinin tamamını tıpkı Türkiye’deymiş gibi özgürce kullanabiliyorlar. Türkiye’de üretilecek ilk 4G özellikli telefon Vodafone Smart Power 4 için çalışmalara başlandı. Yakın bir zamanda bu ürün kamuoyuyla paylaşılacak. 

Çeşitli nedenlerden ötürü sosyal hayata ve ekonomiye eşit katılım sağlayamayan birey ve grupların ihtiyaçlarını sahiplenmek ve onları topluma kazandırmak üzere harekete geçildi ve etkin çözümler üreten, konusunda uzman STK’larla işbirlikleri oluşturuldu. Tüm projelerin merkezine yerleştirilen sürdürülebilirlik prensibi doğrultusunda eğitim, kadın ve engelli özelinde çalışmalar yapılıyor. Bugüne kadar, 3 milyonu aşkın vatandaşın hayatına dokunuldu. 15 milyon TL değerinde sosyal yatırım yapıldı. Haziran 2014’te, Türkiye’nin en büyük engelsiz yaşam alanı Düşler Akademisi Kaş açıldı. Avrupa’da engellilere yönelik tesislerin yüzde 75’i devlet tarafından desteklenirken, Kaş’ta tamamen kurumsal destek ve bağışlarla faaliyet gösteren bir tesis kuruldu. Türkiye'nin her yerinden gönüllü katılımcı ve eğitimcilerin geldiği bu kampta eğitim, sanat ve spor programları uygulanıyor." 

Bu konularda ilginizi çekebilir