Vodafone 4.5G ihale bedelini peşin ödedi

Vodafone, ihalede aldığı frekanslar için KDV dahil 918 milyon euroluk bedeli peşin ödedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Gökhan Öğüt, 4.5G konusundaki kararlılıklarının göstergesi olarak, ihale bedelini peşin ödediklerini bildirdi.

Vodafone'dan yapılan açıklamaya göre, IMT-Advanced Yetkilendirmesi İhalesi kapsamında ihale bedelini peşin ödeyen tek operatör Vodafone oldu. Vodafone, ihalede aldığı frekanslar için KDV dahil 918 milyon euroluk bedeli peşin ödedi.

Öğüt, yaptığı değerlendirmede, 4.5G konusundaki kararlılıklarının bir göstergesi olarak, ihale bedelini peşin ödediklerini kaydetti. Vodafone Grubu olarak, 2006'dan bu yana Türkiye'ye satın alma bedeli, 3G lisans bedeli ve 4.5G lisans bedeli dahil olmak üzere yaklaşık 16,5 milyar liralık yatırım yaptıklarını belirten Öğüt, frekans ihalesinin, Vodafone'un Türkiye pazarına yaptığı üçüncü en büyük yatırım niteliğini taşıdığını ifade etti.

Vodafone Grubu'nun yeni nesil genişbant teknolojilerinde 30 yıllık bir deneyime sahip olduğuna işaret eden Öğüt, "Bugün 18 ülkede 4G, 5 kıtada ve 12 ülkede 4.5G hizmeti veriyoruz. Ayrıca 67 ülkede 4G uluslararası dolaşım hizmeti sunuyoruz. 4G ve üstü teknolojilerin yanı sıra 5G Ar-Ge faaliyetlerinde de öncülüğümüzü sürdürüyoruz. 1 Nisan 2016 itibarıyla Türkiye'nin en ücra köşesine kadar, herkese, her şirkete, her haneye 4.5G hizmetini sunacağız" ifadelerini kullandı.

Öğüt, Vodafone olarak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının yerli ürün ekosistemini geliştirmeye ve yerlilik oranı daha yüksek bir haberleşme sektörü yaratmaya yönelik adımlarını da desteklediklerine dikkati çekti. 

İhalenin ardından atılması gereken en önemli adımın fiber optik altyapının yaygınlaştırılması olduğuna işaret eden Öğüt, şunları kaydetti:

"Ekonomik gelişme ve rekabet gücünde artış için ulusal çapta yeni nesil şebeke kurulumunu ve fibere erişimi mutlaka gerçekleştirmeliyiz. Bunun için Ulusal Genişbant Strateji ve Eylem Planı'nı destekliyoruz. Bugün burada dijital dönüşüme liderlik eden bir Türkiye'ye doğru yeni bir adım daha atmanın mutluluğunu yaşıyor, aldığımız yetkilendirme belgelerinin sektörümüz ve ülkemiz adına hayırlı olmasını diliyoruz."

Bu konularda ilginizi çekebilir