Vodafone, gelirlerini yüzde 25 artırdı

Abone sayısını bir yılda 1,4 milyon artırarak 18,2 milyona çıkaran Vodafone Türkiye, Grup içerisinde gelirler bazında 8'inci, müşteri sayısında 7'inci ve toplam dakikada da 3. sırada.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, 2011-2012 mali yılında toplam mobil iletişim pazarının gelir bazında yüzde 12,3 büyüdüğünü, Vodafone Türkiye'nin ise gelirlerini yüzde 25,4 artırdığını söyledi.

Nisan 2011 - Mart 2012 mali yılı sonuçlarını açıklayan Timuray, "Mali yılımızın sonuna baktığımızda Vodafone Türkiye'nin, pazarın en çok büyüyen, büyüme lideri operatör olarak performansını devam ettirdiğini görüyoruz" dedi.

Bu mali yılda toplam mobil iletişim pazarının gelir anlamında yüzde 12,3 büyüdüğünü belirten Timuray, Vodafone Türkiye'nin ise gelirlerini yüzde 25,4 artırdığını kaydetti.

Timuray, Vodafone Türkiye'nin 3 yıllık dönemde ise pazar payını yüzde 18,6'dan, yüzde 28,5'e çıkardığını söyledi.

Bu süreçte Vodafone Türkiye'nin pazarı büyüten lokomotif rol aldığına da dikkati çeken Timuray, "2011-2012 mali yılında pazardaki gelir büyümesinin yüzde 53'ü Vodafone'dan geliyor. Yani hem Vodafone kendi büyüyor hem de pazarı büyütüyor" ifadesini kullandı.

Vodafone Türkiye'nin Vodafone Group içerisinde de lokomotif olmaya devam ettiğini kaydeden Timuray, Grup içerisinde gelirler bazında 8. sırada, müşteri sayısında 7. sırada ve toplam dakikada da 3. sırada olduklarını belirtti.

Abone sayısını bir yılda 1,4 milyon arttı

Vodafone Türkiye'nin abone sayılarıyla ilgili bilgiyi ise İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Gökhan Öğüt verdi. Abone sayısını bir yılda 1,4 milyon artırarak 18,2 milyona çıkardıklarını bildiren Öğüt, bu rakamın 3 yıl önceki 15,8 milyon abone rakamına göre yüzde 17'lik bir artışa karşılık geldiğini dile getirdi.

Son mali yılda yüzde 0,6'lık büyüme ile pazarda yüzde 27,6 abone payına geldiklerini bildiren Öğüt, 3 yıl önce 2 milyon olan faturalı abone sayısının 3 kat artışla 6 milyon aboneye ulaştığını kaydetti. Öğüt, Kasım 2008'den beri toplamda 2,4 milyon net abone ile mobil numara taşımada liderliklerini pekiştirdiklerini ifade etti.

500 büyük şirketin 288'i Vodafone'u tercih etti

Vodafone Türkiye'nin kurumsal pazardaki gelişmelerini anlatan İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Phil Patel de geçtiğimiz yıl içerisinde bu alanda çok büyük yatırımlara imza attıklarını belirtti. Koçnet ve Borusan Telekom'u satın aldıklarını anımsatan Patel, bu atılımlarla Türkiye'deki en büyük 500 şirketin 288'ine hizmet götüren bir operatör konumuna geldiklerini kaydetti.

Kurumsal gelirlerde yüzde 29'luk artış sağladıklarını anlatan Patel, yeni başlatılan kampanyalarla kurumsal müşterilerine kendi aralarında sınırsız iletişim ile ses, data ve SMS hizmetlerini tek pakette kullanma imkanı sağladıklarını ifade etti.

Timuray'ın Vodafone Group'a transferi söylentisi

Vodafone İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray da Vodafone Group'a transferiyle ilgili kulislerin hatırlatılması üzerine, Gruptan, Avrupa Grubu Başkanı Michel Combes'in temmuz sonunda ayrılmasıyla ilgili bir açıklama yapıldığını hatırlatarak, bunun dışında bir açıklama yapmalarının mümkün olmadığını söyledi.

Toplantıda Vodafone Türkiye'nin dönem FAVÖK rakamının 736 milyon lira olduğu bilgisi verildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir