Vodafone Türkiye'nin abonesi 21,9 milyona ulaştı

2015-2016 mali yılının 3. çeyreğinde de çift haneli büyüyen şirketin toplam abone sayısı 21,9 milyona ulaştı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstikrarlı büyümesini 2015-2016 mali yılının üçüncü çeyreğinde de sürdüren Vodafone Türkiye, 2015'in ekim-aralık aylarını kapsayan dönemde servis gelirlerini önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 21,3 artırdı. Şirketin toplam abone sayısı ise 21,9 milyona ulaştı.

Vodafone Türkiye'den yapılan açıklamada, Ekim-Aralık 2015 dönemini kapsayan 2015-2016 mali yılının 3'üncü çeyrek finansal sonuçları paylaşıldı.

Açıklamaya göre, şirket, 25 çeyrektir kesintisiz çift haneli büyümesini devam ettirdi. Büyümenin lokomotifi ise veri kullanımındaki artışın etkisiyle veri gelirlerinde büyüme, faturalı abone sayısı ve kurumsal segment gelirlerindeki artış oldu.

Servis gelirlerini geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 21,3 artıran Vodafone Türkiye'nin 3. çeyrekteki servis gelirleri 1,8 milyar liraya ulaştı.

Veri kullanımı yüzde 116 arttı

Şirketin finansal sonuçlarında veri gelirlerindeki artış dikkati çekti. 3. çeyrek itibarıyla akıllı telefon penetrasyonunu yüzde 57'ye çıkaran şirket, veri gelirlerini geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 86 artırdı. Vodafone Türkiye abonelerinin veri kullanımı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 116 artarak üçüncü çeyrekte toplam 50 bin terabayta ulaştı. 

Söz konusu dönem sonu itibarıyla Vodafone Türkiye'nin abone sayısı 21,9 milyon olarak gerçekleşirken, şirketin faturalı abone bazının toplam içindeki oranı yüzde 43,5'e ulaştı. Vodafone Red tarifeleri şirketin faturalı abone bazındaki büyümesinde öne çıktı. Faturalı abone sayısı geçen senenin aynı dönemine göre 1,2 milyon net abone artışı ile 9,5 milyona ulaştı.

Kurumsal segment gelirlerinde yüzde 20 artış

Türkiye'de işletmelerin dijital haritasını çıkarmak ve ihtiyaçlarını belirlemek amacıyla Yarına Hazırım Platformu'nu hayata geçiren şirket, kurumsal alanda da istikrarlı büyümesini sürdürdü. Vodafone Türkiye kurumsal segment toplam gelirlerini mali yılının 3. çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 20 artırdı.

Öte yandan 1 Ocak 2015 tarihinde "Vodafone SüperNet Telefonsuz ADSL" hizmetini lanse eden Vodafone Türkiye'nin sabit genişbantta hızlı büyümesi ise devam etti. Üçüncü çeyrekte 97 bin net abone artışı sağlayan şirketin sabit genişbant abone sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre 4 katına çıkarak 280 bine ulaştı. Şirketin sabit hizmetlerden elde ettiği servis gelirleri ise yüzde 54 arttı.

Vodafone Türkiye, müşteri memnuniyeti odaklı programı sayesinde Net Tavsiye Skoru'ndaki lider konumunu bu çeyrekte de sürdürdü.

Açıklamada üçüncü çeyrek performansı ile ilgili değerlendirmelerine yer verilen Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Gökhan Öğüt, "2015-2016 mali yılımızın üçüncü çeyreği; bireylerden kurumlara, sosyal hayattan ekonomik yaşama kadar Türkiye'nin bir uçtan diğer uca dijital kalkınması hedefiyle ilan ettiğimiz Dijital Dönüşüm Hareketi'nin istikrarlı büyümemize katkı sağladığı bir dönem oldu" ifadesini kullandı.

Öğüt, 25 çeyrektir çift haneli kesintisiz büyüyen bir şirket olmanın mutluluğunu taşıdıklarını belirterek, şu ifadelere yer verdi:

"Bu çeyrekte mobil hizmetler alanında 1 Nisan'da Türkiye'yi dijitalleşme liginde öne çıkaracak 4.5G için çalışmalarımızı heyecanla yürütürken sabit hizmetler alanında iddiamızı giderek artıran önemli çalışmalar yaptık. Bu nedenle bu çeyrekte hem mobil hem de sabit iletişim hizmetlerinde büyüme hızımızın arttığını görmek Vodafone Türkiye olarak bizlere güç verdi. Bundan sonra da mobil iletişimde 4.5G ile, sabit hizmetlerde ise evlere, binalara kadar gidecek uçtan uca fiber ağlarla ‘Gigabit Toplumu’na liderlik edeceğiz."

Bu konularda ilginizi çekebilir