Warmhaus, cironun yüzde 3'ünü marka yatırımına ayıracak

Ar-Ge ve inovasyona 30 milyon TL'lik yatırım yapan Warmhaus, dünyanın en küçük kombisi olan Minerwa serisini 2019 yılının ilk çeyreğinde piyasaya sunacak. Cirosunun yüzde 3'ü ile markasına yatırım yapacak şirket, 3 yıl içinde yaklaşık 40-50 milyon TL'lik yeni tesis yatırımı planlıyor. (Zehra Oruç)

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ZEHRA ORUÇ

Son üç yılda kapasite, içinde dünyanın en küçük kombisinin de yer aldığı kombi üretimi ve Ar-Ge'ye yönelik yaklaşık 30 milyon TL'lik yatırım gerçekleştiren Warmhaus, önümüzdeki üç yıl içinde 40 ila 50 milyon TL'lik bir yatırımla yeni bir tesis planlıyor.

Öte yandan cirosunun yüzde 3'ü ile de markasına yatırım yapacak olan Warmhaus, 2021'e kadar kombide yüzde 7 pazar payına ulaşmayı ve ilk beş marka arasında olmayı hedefliyor. Warmhaus, dünyanın en küçük kombisi olan Minerwa kombi serisini 2019 yılı birinci çeyrek itibariyle tüketicilerin beğenisine sunacak.

Warmhaus Genel Müdürü M. Kağan Turan, 2018'in çalışmalarının meyvesini aldıkları bir yıl olduğunu ve 2019 yılı birinci çeyrek itibariyle dünyanın en küçük kombisi olan Minerwa kombi serisini de tüketicilerin beğenisine sunacaklarını açıkladı. Minerwa'nın, firmalarına uluslararası prestije sahip IF tasarım ödülünü getirdiğini hatırlatan Turan, "Bu, bizim ve ülkemiz için gurur kaynağı. Birçok ülkeden fabrikamızı ziyaret eden müşterilerimizden bu ürünle ilgili oldukça güzel yorumlar aldık. Minerwa henüz piyasaya sürülmemesine rağmen müşterilerimiz tarafından talep görmüştür" dedi. Ayrıca, 2018 sonu itibariyle uzaktan kontrol özelliğine sahip W-Smart oda termostatlarını da seri üretime alacaklarının bilgisini veren Kağan Turan, ürün hakkında şu bilgileri verdi: "IOS ve Android uyumlu uygulamalarla tüketicilerimiz istedikleri yerden ve istedikleri zamanda kombilerini kontrol edebilecek, haftalık ve günlük programlama yapabilecekler. Bu sistem ve uygulama Ar-Ge departmanımız tarafından geliştiriliyor. Çünkü müşterilerimizin neye ihtiyacı olduğunu Warmhaus olarak çok iyi biliyoruz. Aynı zamanda termosifon, şofben, klima projeleri üzerinde çalışıyoruz. Orta vadede bu ürünleri de piyasaya sürmeyi planlıyoruz."

Ciroda yüzde 74 artış hedefliyor

2017'de ciroda yüzde 59 artış yakaladıklarını, toplam satışlarının da yüzde 45'ini 30'dan fazla ülkeye yaptıkları ihracattan elde ettiklerini belirten Turan, 2018'i bu oranı yüzde 55-60 bandına çıkararak tamamlamayı planladıklarını söyledi. 2018 yılı için yüzde 74 ciro artışı hedeflediklerini kaydeden Kağan Turan, "Yurtiçinde satışlarımızı daha da artırarak ve İtalya, Şili, Arjantin gibi yeni pazarlara girerek bu hedefimize ulaşacağız. İngiltere ise en önemli odak pazarlarımızdan birini oluşturuyor. 2017'de 3 bin metrekarelik depo ve satış ofisimizi açarak İngiltere'de aktif satışlarımıza başladık. British Gas ve WRASS sertifikalarını alarak dünyada en sert regülasyonların bulunduğu İngiltere'de kombilerimizi piyasaya sunduk. Türkiye'de ve İngiltere'de satılan ürünlerimiz birebir aynı" diye konuştu. Yurtiçinde yeni ürünler ile kombi pazarında adetlerini iki katına çıkarmayı hedeflediklerini de ifade eden M. Kağan Turan, 2021'e kadar kombide yüzde 7 pazar payına ulaşmayı ve ilk beş marka arasında olmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi. Turan, kazan tarafında ise ilk üç marka arasında olmak istediklerini aktardı.

Panel radyatör üretim kapasitesinde dünyada 10. sırada

Beyçelik Holding'in gücü 1996 yılında kurulan ile Warmhaus; Bursa'da 27 bin 500 metrekarelik panel radyatör ve 8 bin metrekarelik kombi ve duvar tipi yoğuşmalı kazan fabrikamızda yüzde 100 yerli sermaye ile üretim yapıyor. 400 kişinin istihdam edildiği fabrikada, yılda 2 milyon 700 bin metretül panel radyatör ve 150 bin adet kombi ve kazan üretim kapasitesi bulunuyor. Panel radyatör tesisi kapasite açısından Türkiye'de 4., dünyada 10. sırada yer alıyor. 30'dan fazla ülkeye ihracat yaparak ülke ekonomisine katma değer sağlayan Warmahus, 2017 yılında ISO ikinci 500 listesinde 80 basamak yükseldi ve TİM'in açıklamış olduğu ilk 1.000 ihracat firması listesine girdi. Firmanın hedefi kısa vadede ilk 500'e girebilmek.

Türk Akım projesiyle Türkiye önemli merkez olacak

Türkiye'nin sektörde 3 yıl içinde dünyanın 3'üncü büyük pazarı olacağını öngördüklerini aktaran Kağan Turan, TANAP'ın birçok ülke ile dev enerji şirketlerinin Türkiye'ye odaklanmasını sağladığına değindi. Aynı zamanda Türkiye'ye kümülatif bazda 50 milyar dolar katkı sağlaması planlanan TANAP'ın, gayrisafi yurtiçi hasılaya 2029 yılına kadar 37 milyar dolarlık katkı vermesinin planlandığına dikkat çeken Turan, sözlerini şöyle sürdürdü: "TANAP ve Karadeniz kıyılarına ulaşan Türk Akım projesinin önümüzdeki yıl devreye alınmasıyla Türkiye önemli merkez olacak. TANAP, doğalgazın bollaşması, rekabet nedeniyle ucuzlamasının dışında sektör tedarikçilerine de ciddi katkı sağlayacak. Boruların yüzde 80 gibi büyük bir bölümü Türk firmaları tarafından yapıldı ve başarıyla uygulandı. TANAP'taki bu tablo şirketlerimize uluslararası diğer projelerin kapısını açması açısından da büyük önem taşıyor."