Wee Baby 3 kat büyüme hedefliyor

Üretim kapasitesini 50 milyona çıkarmaya hazırlanan Wee Baby, ihracatta Avrupa ve Rusya’ya odaklandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yeşim ARDIÇ

ANKARA- Burda Bebek AŞ’nin temellerini 1998 yılında attığı Wee Baby markası, 31’inci yılında yıllık 25 milyon adet olan üretim kapasitesini 50 milyona çıkaracağı yatırımını tamamlayacak. Şirket halen 25 ülkeye yaptığı ihracat miktarını arttırmak için ise Avrupa ve Rusya pazarına ağırlık verecek. Wee Baby Genel Müdürü Burak Özbaşoğlu, önümüzdeki 3 yıllık zaman diliminde ise şirket olarak 3 kat büyüme hedefi belirlediklerini söyledi.

Bebek ürünleri sektörüne 31 yıl önce adım attıklarını belirten Burak Özbaşoğlu, diş kaşıyıcı ve bebek bardağı ile başladıkları üretime, bugün ihracat da dahil çok sayıda ürünle devam ettiklerini bildirdi. Wee Baby markasıyla ilk TSE belgesi ve Tarım Bakanlığı’ndan üretim izni alan ilk firma olduklarını vurgulayan Özbaşoğlu, 2016 yılını pazarın üzerinde bir oranla yüzde 17’lik büyüme ile kapattıklarını, 2017’ye de iyi başlangıç yaptıklarını söyledi.

Önümüzdeki 3 yılda şirketi 3 kat büyütmeyi hedeflediklerini vurgulayan Burak Özbaşoğlu, organik büyüme yanı sıra bünyelerine yeni markalar katmak için satın alma fırsatlarını da değerlendirdiklerini dile getirdi.

Ürünlerinin halen 33 binden fazla noktada tüketicilere ulaştığı bilgisini veren Özbaşoğlu, anne ve bebeklerin ihtiyaç duyabilecekleri her türlü ürününü kendi tasarım ve prosesleriyle piyasaya sunduklarına değindi.

İhracat büyümelerinin ağırlıklı olarak Ortadoğu’dan kaynaklandığını aktaran Burak Özbaşoğlu, önümüzdeki dönemde ise Rusya ve Avrupa pazarında büyümeye odaklandıklarını söyledi.
Wee Baby’nin 25 milyon olan yıllık üretim kapasitesini 10 milyon liralık yatırımla 2017 yılında 50 milyona çıkacaklarını vurgulayan Özbaşoğlu, yatırımların 2018 yılında da süreceğini kaydetti.
Üretim sürecinde dünyada meydana gelen gelişmeleri sürekli takip ettiklerinin altını çizen Burak Özbaşoğlu, bu kapsamda yurtiçinde ve yurtdışında fuarlara düzenli olarak katılım sağladıklarını belirtti. Özbaşoğlu, Türkiye’de ilk kez burun aspiratörü ürettiklerini, bebeklerin hassas ağız yapılarına uyumlu silikon uçlu mama kaşığı üretimini de ilk kez gerçekleştirdiklerini vurguladı.