Yabancı damat başa geçti, işleri saat gibi işleyecek

İsviçre'nin en büyük 5 saat firmasından biri olan Raymond Weil'in CEO'luğuna bir Türk kızıyla evli olan Elie Bernheim getirildi. Günsal Saat, Türkiye'de yaşayan Bernheim'ın başa geçmesiyle işlerinde ciddi anlamda büyüme olmasını öngörüyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TAYLAN ÖZGÜR DİL - KKTC

Saat denilince akla ilk gelen ülke İsviçre. Bu ülkenin köklü saat firmalarından biri ise Raymond Weil Ailesi'ne ait olan Raymond Weil. Şirket, İsviçre'nin en önemli 5 saat firması arasında yer alıyor. 5 kıtadaki 96 ülkede 3 bin 600 mağaza ile hizmet veren şirket, 2014 yılına üzüntülü bir haberle başladı. 1976 yılında temelleri atılan şirketin kurucusu Raymond Weil, bu yılın başında vefat etti. Kurucusunun vefatının ardından şirketin CEO'luk koltuğuna Elie Bernheim getirildi. Üzüntülü başlayan 2014 yılı, şirketin kuruluşundan bu yana Türkiye distribütörlüğünü yapan Günsal Saat için ise yeni bir sürecin başlangıcı oldu. Şöyle ki; yeni CEO Elie Bernheim, bir Türk kızıyla evli ve aynı zamanda Türkiye'de de bir evi bulunuyor. Bernheim iyi derecede Türkçe de biliyor. İşte bu gelişme Günsal Saat için yeni bir atılımın da umutlarını yeşertiyor.

Günsal Saat Genel Müdürü Mehmet Salt, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde düzenlenen basın toplantısında bu durumu şöyle özetliyor: "Elie Bernheim'ın CEO olarak atanması bizim adımızı onur verici. Çünkü Elie ile ayrı bir yakınlığımız var. Elie Bernheim Türkiye'de yaşayan bir insan, kendisinin burada evi var. Türkiye'den evli, yani yabancı damat bizim için... Ayrıca Türkçe de biliyor."

Hedef yüzde 10 büyüme

Toplantıda 2013 yılı ile 2014 yılının bu zamana kadar geçen bölümünü değerlendiren Salt, "2013 yılını umduğumuzdan çok iyi şekilde bitirdik. Yüzde 8 büyüdük. 2014 yılının ilk altı ayını değerlendirecek olursak farklı markalarda yüzde 30-40 oranlarında düşüş yaşanırken Raymond Weil'de yüzde 7'ye yakın büyüme olduğunu görüyoruz. 2014 yılının ilk 5 ayında yaşadığımız yüzde 7 oranındaki büyümeyi göz önüne alırsak yıl sonunda yaklaşık yüzde 10 oranında büyüme gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Raymond Weil'deki bu büyümenin en önemli nedeni ise bu yıl  yaşadığımız krizde bizi rahatlatan ve pazar payımızı artıran çok keyifli modellerin çıkışı" diye konuştu.

Salt büyümenin sebebini Raymond Weil'in ulaşılabilir lüks saat kategorisinde yeni modelleri piyasaya sunmasına ve farklı ticari kampanyalarına bağladı. Salt, "Kriz esnasında tüketici ihtiyacına ve talebine göre ürün temin edebilmesi pazar payı açısında çok önemli. Tüketiciye ulaşmamıza çok destek oluyor" diye konuştu.

Şirketin bağımsızlığının en önemli etken olduğunu belirten Salt, "İsviçre standartlarına uyan, dünya çapında yaratıcı, rafine, erişilebilir saatler sunmak bizim en önemli misyonumuz. Türkiye'deki hedef kitlemiz ise dinamik yöneticiler, istekli, yükselmekte olan orta sınıf tüketiciler, 30-50 yaş arası insanlar" dedi.

Türkiye'de butik mağaza açacak

Raymond Weil'in son dönemde özellikle butikleşme yolunda gittiğini belirten Mehmet Salt, "Firmanın dünyada şu anda 24 farklı noktada ayrıcalıklı butiği var. Türkiye de hedeflerinin içerisinde. 'Raymond Weil butik' adına 2 yıldır Türkiye'de arayış içerisindeyiz" dedi. Salt, Elie Bernheim'ın CEO olmasıyla birlikte bu süreci hızlandırmak istediklerini ve hedeflerinin 2015 yılı sonuna kadar Türkiye'de bir butik mağaza açmak olduğunu kaydetti.

'Müzik ve sanat vazgeçilmezimiz'

Raymond Weil'in en önemli özelliklerinden birisinin de müziği markalarına yansıtması olduğunu belirten Salt, "Birçok koleksiyonumuzda klasik müzik isimlerini kullanıyor ve tasarımda klasik müzikten ilham alıyoruz. Müzik ve sanat Raymond Weil'in en başından beri ilham kaynağı" dedi. Salt, Raymond Weil'in müzik aşkını ise şu şekilde anlattı: "Müzik markanın içinde hep var. Koleksiyon isimlerine baktığımız zaman klasik müzik eserlerine adanmış çok sayıda koleksiyon var. Ailede müzisyen çok fazla. Markanın DNA'sında müzik çok önemli bir yer kaplıyor. Müzik ve sanat bizim vazgeçilmezimiz."

Yıllar itibariyle Raymond Weil

1976: Raymond Weil, saat sektörünün krizde olduğu bir dönemde kendi ismiyle bir saat markası çıkarttı.

1982: Raymond Weil'in damadı Olivier Bernheim, şirkete katıldı ve 1996 yılında Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO oldu.

1990: İkonik Bay ve Bayan koleksiyonu Parsifal'in lansmanı yapıldı. Yaratıcı tasarımı ve kullanılan asil materyallerle bu koleksiyon, Raymond Weil'i, İsviçre saat yapım sektöründe bir adım öne geçirdi.

1999: Saat tasarımı sürecinde yeni teknolojilerden yararlanmak amacıyla Ar-Ge departmanı kuruldu.

2006: Elie and Pierre Bernheim, RAYMOND WEIL’in3. kuşağı olarak yönetimde aile devamlılığını ve istikrarı sağlamak için şirkete katıldılar. Ayrıca, adeta bir mücevher saat olan Bayan Koleksiyonu Shine’ın lansmanı yapıldı.  

Yine bu yıl, RW Club’ın kuruluşu gerçekleşti. RW Club, RAYMOND WEIL müşterileri, saat, kültür, sanat ve müzikseverler için eşsiz fırsatlar sunuyor. 

2007: Raymond Weil'in iki "star" koleksiyonunun lansmanı yapıldı: Nabucco ve Freelancer.

2009:  Baselworld 2009'da Raymond Weil'in yeni bayan koleksiyonu Noemia'nın lansmanı yapıldı. Sosyal medyadaki büyük gelişmeyle birlikte, Raymond Weil'in Facebook sayfası oluşturuldu. 

2010: Raymond Weil tarafından ilk kez 20 yıl önce üretilen ikonik Parsifal koleksiyonu, yeniden hayat buldu.

2011: Kuruluşunun 35. yılını kutlayan Raymond Weil, "Maestro" koleksiyonuna 35 yıllık tarihin şerefine özel "Moon Phase" veya "Chrono" fonksiyonlarını bir arada barındıran özel bir model tasarladı.

2014:  Raymond Weil'in Kurucusu ve Onursal Başkanı Raymond Weil vefat etti. Vefatının ardından şirketin 3. kuşağı Elie Bernheim CEO olarak göreve atandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir