Yakıt ve nakit yönetimi tek kartta

Shell Partner Card, nakliye, turizm ve personel taşıma firmalarının alt kullanıcılarının akaryakıt ve nakit ödemeleri tek kart üzerinden yönetmelerini sağlayacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Garanti Bankası ve Shell & Turcas, özellikle nakliye, turizm ve personel taşıma firmalarının alt kullanıcılarının akaryakıt ve nakit ödemeleri tek kart üzerinden yönetmelerini sağlayacak "Shell Partner Card" adlı ürün geliştirdi.

Garanti Ödeme Sistemleri Genel Müdürü Mehmet Sezgin, konuya ilişkin düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'de serbest olarak çalışan yaklaşık 600 bin kamyon ve TIR, irili ufaklı 2 bine yakın taşımacılık firması bulunduğunun, sektör potansiyelinin de 80-90 milyar lira civarında olduğunun tahmin edildiğini söyledi.

Shell Partner Card'ın mesleği gereği bankacılık hizmetiyle tanışmamış veya sık kullanmayan nakliye, turizm ve personel taşıma firmalarının şoförlerine yönelik olduğunu belirten Sezgin, şifreyle alışveriş yapma, nakit kaybetme riskinden koruma gibi özellikleri bulunan kart ile ATM'den para da çekilebileceğini kaydetti.

Firmaların ise kartla nakit yönetimi maliyeti ve riskini bertaraf etme, iş alanına daha fazla odaklanma imkanından yararlanacağını vurgulayan Sezgin, Shell Partner Card'ın bugüne kadar ödeme sistemlerinin dışında kalan ciroyu kayıt altına alarak kayıtlı ekonomi ve vergilendirmeye önemli katkı sağlayacağını, aynı zamanda yasal akaryakıt alımını teşvik etmesi açısından çevreci özellikler de taşıdığını ifade etti.

"2 yıl içinde 100 bin karta ulaşmayı hedefliyoruz"

Sezgin, 2 yıl içinde 100 bin karta ulaşmayı hedeflediklerini belirterek, kartın maliyetinin olduğunu, ancak bunun müşteriye yansıtılmayacağını ve Shell & Turcas ile aralarında paylaşma yolunu seçtiklerini söyledi.
Kartın isim olmadan açılabildiğinin altını çizen Sezgin, kart kullanıcısının bankacılık işlemi açısından hesap açmasına gerek olmasa da MASAK kuralları gereğince kime verildiğinin bilinmesi açısından isim istendiğini kaydetti.

Shell Partner Card

Shell Partner Card'da, müşteriler, iş ortaklarına ya da alt taşeronlarına aralarındaki ticaret karşılığını kartlara yakıt ve nakit limiti yükleyerek veriyor.
Kart kullanıcıları, Shell istasyonlarına geldiklerinde araçtan inmeden ön saha elemanına verdikleri Shell Partner Card ile akaryakıt alımını yapabilir ve anında faturalarını yinee ön saha elemanından alabilecek.
Kullanıcılar, müşterilerin ön ödemeli kartı özelliğini kullanarak kredi kartı kabul eden tüm işyerlerinde alışveriş yapabilecek.
Müşteriler, kullanıcıları nakit çekimine de yetki tanımışlarsa, kartlarla tüm Garanti paramatiklerden ve diğer banka ATM'lerinden nakit çekim işlemi gerçekleştirilebilecek.
MasterCard logolu Shell Paracard, tüm dünyada alışveriş ve nakit çekim imkanıyla sunuluyor. Kart, paracard özelliğiyle yapılan işlemle şifreli ve yasal mevzuat çerçevesinde limitler taşıyor. Kart, yakıt özelliğinde ise şifre kullanımı bulunmuyor. Mi-fare teknolojisiyle kopyalanmaya karşı güvenlik sağlıyor.

Bireysel borçluluk endeksi Haziran'da uygulamada

Kredi Kayıt Bürosu, bireysel borçluluk endeksini Haziran'da uygulamayı planlıyor. Endeks, kişinin aldığı kredilere bakıp ileriki dönemi test edecek.

Öte yandan Garanti Ödeme Sistemleri Genel Müdürü Mehmet Sezgin, Kredi Kayıt Bürosu'nun üzerinde çalıştığı bireysel borçluluk endeksinin Haziran ayında uygulanmasının planlandığını, sonrasında her bankanın sırasıyla kendisine adapte edeceğini ve bankaların o endeksteki bilgiyi alıp nasıl kullanacağına karar vereceğini bildirdi.

Kredi Kayıt Bürosu'nun bu endeks ile bireysel kredi verirken ek bir bilgi vereceğini ifade eden Sezgin, "Bu tür araçlar Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ile konuşup 'amacımız eğer en alt gelir grubundaki insanları borç sarmalına sokmamaksa, biz bunları bu şekilde yapmaya çalışıyoruz'u anlatmaya çalışacağız. Sonuçta kural koyucu onlar" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir