Yaldırgan Kalıp, otomasyon sistemlerine yatırım yapacak

Ürün yelpazesini artırmaya odaklanan Yaldırgan Kalıp, pazar payını artırmak için faaliyetler yürütecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Arzu BAĞCI

KAYSERİ - Yaldırgan Kalıp, mevcut ürünlerini gerek çeşitlilik gerek maliyet anlamında iyileştirerek daha geniş pazarlara ulaşmak istiyor. Üretim alanında, otomasyon, yazılım ve donanım sistemlerini yenilemeyi planladıklarını söyleyen Yaldırgan Kalıp ve Makine San. Tic. Ltd. Şti. Fabrika Müdürü Mehmet Yaldırgan, "Bu yıl içerisinde üretimimizi daha kusursuz ve hızlı hale getirebilmek için çeşitli otomasyon sistemleri için yatırımlarda bulunacağız" dedi.

Yaldırgan Kalıp, kalıp üretiminin yanı sıra, büro ve bahçe mobilyaları, metal avadanlık kutuları, iç ve dış mekan masa, sandalye grupları üretimi de yapıyor. Aynı zamanda spor tesisleri için tribün koltukları teleskopik tribün ve tribün bariyerleri de imal ettiklerini kaydeden Yaldırgan, "Ana akım işimiz kalıp. Üretimimize gelişerek devam ediyoruz. 30 yıldır kalıp sektörüne hizmet sunuyoruz. Çeşitli ürün gruplarımızla, yılda 5 bin tonun üzerinde üretim kapasitemiz mevcut. Tezgah parkımızı sürekli gelişen teknolojiye ve gereksinimlere karşı yeniliyoruz. Kalıphane bölümümüzde 4 adet CNC işleme merkezi, 3 adet CNC tel erozyon, 1 adet CNC dalma erozyon, 9 adet konvanisyonel (konvansiyonel mi?) freeze tezgahı ve 2 adet taşlama makinelerimiz bulunuyor. Metal imalat bölümümüzde ise 30 tondan 300 tona kadar eksantrik ve hidrolik proseslerimiz, her türlü metal kaynak ve birleştirme ekipmanlarımız, elektrostatik toz boya ve galvaniz kaplama tesisimizle hizmet veriyoruz. Bu yıl içerisinde üretimimizi daha kusursuz ve hızlı hale getirebilmek için çeşitli otomasyon sistemleri için yatırımlarda bulunmak istiyoruz. Ayrıca sürekli artan imalat kalemlerimizdeki iş akışlarını hatasız yapabilmek adına yazılım ve donanım sistemlerimizi yenileyeceğiz. Dünya çapında tanınan bir marka olmayı ve ülkemize katma değeri yüksek ürünler kazandırmayı istiyoruz" şeklinde konuştu.

Üretimlerin yüzde 60'lık kısmını ihraç ettiklerini dile getiren Yaldırgan, "Başta Almanya olmak üzere, İtalya, Hollanda gibi bütün Avrupa ülkelerine ve Özbekistan, Türkmenistan gibi Türk Cumhuriyetleri'ne ihracatımız bulunuyor. İhracatımızın ciromuzdaki payı yüzde 60 civarında. Müşterilerimiz, son kullanıcıdan ziyade imalat yapan firmalar. Gerek Ar-Ge alanında gerekse imalat alanında çok sayıda firmanın ana tedarikçisiyiz. Tüm üretim süreçlerimizi İSO 9001:2008 kalite standartlarına uygun olarak yapıyoruz.

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde, 16 bin metrekaresi açık, 10 bin metrekaresi kapalı alan olmak üzere toplam 26 bin metrekare alanda üretimlerimizi gerçekleştiriyoruz. Mavi ve beyaz yakalı 70 personel ile faaliyet gösteriyoruz. İlerleyen yıllarda bayilik sistemi oluşturmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Ar-Ge birimlerinde 15 mühendis ve teknisyenle çalıştıklarını söyleyen Yaldırgan, " Müşteri taleplerine göre ürün tasarımından başlayıp prototip imalatı, kalıplama ve kalıp imalatı akabinde nihai ürün imalatını da tamamlayıp, müşterilerimize kalıplarını eksiksiz ve hatasız teslim ediyoruz. Talep edilmesi halinde istenilen adette de üretim yapıyoruz. Bilim ve Sanayi Bakanlığı tarafından verilen ve gerek bizim için gerekse müşterilerimiz için büyük avantajlar sağlayan 'Ar-Ge ve Tasarım Merkezi' belgesi için başvuru çalışmalarımız devam ediyor. Bu belgeyi en kısa zamanda almayı umut ediyoruz. Bu yıl içerisinde, bahçe mobilyaları olarak yaklaşık 28 çeşit üretim yapmayı planlıyoruz. Ürünlerimizin tasarım ve prototip aşamaları gerçekleşti. Önümüzdeki fuarlarda yerini alacak " şeklinde ifade etti.

Metal eşya kullanılan tüm mekanlarda iddialı olduklarını belirten Yaldırgan, müşterilerine fikirden ürüne giden tüm süreçte destek olmak istediklerini söyledi. Ülkede ve dünyada aranan bir partner olmak istediklerini sözlerine ekledi. Şöyle devam etti: " Bizim en belirgin farkımız, tecrübemiz ve birkaç farklı firmanın verebileceği çeşitlilikteki ürünleri, tek çatı altında sağlayabilmemiz. Sektörümüzde en önemli sorunumuz ise nitelikli elaman açığının olması. 2017 yılı zor bir yıl olacak ama umudumuzu kaybetmiyoruz. Zor olmadan güzel de olmuyor" .

Bu konularda ilginizi çekebilir