Yapı Kredi'ye iç denetimde en yüksek not

Yapı Kredi, uluslararası iç denetim uygulama standartlarına göre en yüksek not olan "Uluslararası Standartlara Uygun" notu ile derecelendirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


İSTANBUL - Yapı Kredi, uluslararası iç denetim uygulama standartlarına göre en yüksek not olan "Uluslararası Standartlara Uygun" notu ile derecelendirildi.

Yapı Kredi'den yapılan açıklamada, Yapı Kredi'nin, uluslararası alanda denetim kuruluşlarından Deloitte'un yayınladığı Quality Assurance Review (QAR) tarafından uluslararası iç denetim uygulama standartlarına göre en yüksek not olan "Uluslararası Standartlara Uygun" (Generally Conforms) notu ile derecelendirildiği bildirildi.

Açıklamaya göre, Yapı Kredi, bu derecelendirme için denetim uygulamaları ve yöntemleri, raporlama, iletişim, insan kaynakları, teknoloji, bilgi yönetimi, performans değerlendirmesi ve kalite güvencesi gibi temel iç denetim süreçlerinin uluslararası normlara uygunlukları gibi kriterlere göre değerlendirildi.

Yapı Kredi İç Denetimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Stefano Perazzini, açıklamada yer verilen değerlendirmesinde, bu derecelendirme notunun kendileri için son derece önemli olduğunu vurguladı.

Perazzini, "Yapı Kredi olarak, hayata geçirdiğimiz ve aynı titizlikle sürdürmekte olduğumuz yenilikçi çalışmalarla, 2007 yılında ilk Türk bankası olarak katıldığımız QAR değerlendirmesinde, ikinci adımı da tamamlayarak yine bir ilki gerçekleştirdik. Uluslararası denetim kuruluşu Deloitte tarafından 'Uluslararası Standartlara Uygun' olarak derecelendirilmiş olmanın gururunu yaşıyoruz. İç denetim uygulamalarında uluslararası standartlara ulaştığımızı bu değerlendirme ile de ispat etmiş olduk. Önümüzdeki dönemde de bu alanda fark yaratan uygulamalara imza atmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.
Yapı Kredi, ayrıca geçtiğimiz ay TİDE İç Denetim Farkındalık Ödülleri'nde ikinci kez ödüle layık görülmüştü.

Bu konularda ilginizi çekebilir