Yıl sonu hedefi geçen yıldan düşük

Geçtiğimiz yıl 142 bin araç satan Ford, bu yıl sonunda 130 bin satış rakamını hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SİVAS - Ford Otosan, 2012 yılında 130 bin satış rakamına ulaşmayı hedefliyor. Ford Otosan Genel Müdür Yardımcısı Aykut Özüner, Türkiye'de geçen yıl otomotiv pazarının 907 bin adetlik büyüklüğe ulaştığını, bunun yüzde 65'lik kısmının otomobil, yüzde 35'inin ise ticari araçlardan oluştuğunu söyledi. Firma olarak geçen yıl yüzde 15'lik pazar payına ulaşarak, 142 bin araç satışı gerçekleştirdiklerini belirten Özüner, bu satış rakamıyla firma olarak tarihi bir rekora imza attıklarını bildirdi.

Bu yıl da otomotiv sektörü açısından 850 bin adetlik yüksek tempolu bir pazar olacağını ön gördüklerini ifade eden Özüner, "Ford Otosan olarak 2012'nin ilk 3 ayında toplam 18 bin 559 araç satışı gerçekleştirdik. 2012 yılı sonunda yüzde 15 pazar payına ulaşarak, 130 bin araç satışına ulaşmayı hedefliyoruz. Satışlarımız ilk 3-4 aylık döneme baktığımızda beklediğimiz, planladığımız tempoda geçiyor" diye konuştu. Özüner, firma olarak çok geniş ürün yelpazesine sahip olduklarını, otomobil, hafif ticari, orta ticari ve ağır ticari araç segmentinde rekabet içerisinde bulunduklarını söyledi.

Amaçlarının bulundukları her segmentte birincilik veya ikincilik olduğunu belirten Özüner, "Son yıllarda da bunu hep başardık. 10 yıldır Türkiye'nin en çok satan lider markasıyız. Bu yıl sonunda da hedeflerimize ulaşarak 11. kez lider olmayı istiyoruz" dedi.

18 yaşın üzerindeki bin kişiye 148 araç düşüyor

Türkiye'de otomotiv pazarının gelişmeye açık olduğunu vurgulayan Özüner, "Avrupa ülkelerinde 18 yaşın üzerindeki bin kişiye düşen araç sayısı 500 ile 700 arasında değişirken, Türkiye'de bin kişiye 148 araç düşüyor. Avrupa ülkelerine göre çok düşük. Bin kişiye düşen araç sayısına baktığımızda Türkiye'nin önünde hala büyük bir potansiyel olduğunu görüyoruz" diye konuştu.

Özüner, otomobil tercihlerinde performanslı motorların daha da önem kazandığını dile getirerek, şunları kaydetti: "Kullanıcılar artık emisyon seviyesi düşük, çevreci, az yakan, performanslı motorları istiyor. C sınıfında Focus segmentindeki araçlar 90-100 beygirken, bugün 110-120 beygir. Ticari araçlarda, 4-5 yıl önce sadece 100-110 beygirlikaraçlar varken, bugün 125-200 beygirlik araçlar var. Daha performanslı, daha dayanıklı, az yakan çevreci motorlar talep ediliyor. Bu kapsamda Ford Transit'te devreye aldığımız motorla, yaklaşık yüzde 17 yakıt tasarrufu sağladık. Tüketicinin pozitif tepkisini aldık."

(AA)

Bu konularda ilginizi çekebilir