Yüzde 15'lik arz için yetki verildi

Fenerbahçe Sportif AŞ'nin yüzde 15 hissesinin halka arzı için yönetim kuruluna yetki verildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME







İSTANBUL - Fenerbahçe Kulübü Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda, Aziz Yıldırım başkanlığındaki yönetim kurulu ibra edildi. Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Arena'da gerçekleştirilen genel kurulun ilk gününde, raporlar ve mali konular üzerinde görüşmeler yapılırken, yönetim kurulu, faaliyetleri nedeniyle oy birliğiyle ibra edildi. Yönetimin ibrasının ardından, tüzüğün 19. maddesi gereğince profesyonel futbol şubesinin hesapları ile denetim kurulu çalışmaları oy birliği ile ibra edildi.

Denetim Kurulu Üyesi Doğan Yeşin, bütçe tasarısıyla ilgili bilgiler verdikten sonra yapılan oylamada, 2012 yılı için hazırlanan 144 milyon 500 bin liralık bütçe kabul edildi. Gündemde yer alan, Türkiye Futbol Federasyonu delegeleri ile özerk federasyonların delegelerinin seçimi ve sair konularda, amatör spor kulüpleri birliği kurulması halinde birliğe üye olunması hususunda ve kulüp için gerekli görülen her türlü gayrimenkul yatırımlarının yapılması, şirket ve gayrimenkul yatırım ortaklıklarının kurulması amacıyla gayrimenkul satın alınması, satın alma için her türlü kredinin temini, işlemlerin ifası, ipotek, intifa, irtifak hakkı ve yasalarda belirlenmiş her türlü ayni hak tesisi konularında yeni oluşacak yönetim kuruluna oy birliği ile yetki verildi.

Yüzde 15 halka arz için yönetim kurulu yetki aldı

Fenerbahçe Sportif AŞ'nin daha önce halka arz edilen yüzde 15 hissesinden ayrı olarak, yüzde 15'e kadar hissesinin halka arzı konusunda yönetim kuruluna oy birliği ile yetki verildi. Bu konunun oylamaya sunulmasından önce kürsüye gelen kulüp asbaşkanı Murat Özaydınlı, bilgiler verdi. Özaydınlı, yüzde 15 hisse satışından elde edilecek gelirin, faiz yükü getiren, banka borçlarının ödenmesinde kullanmak istediklerini ifade etti. Fenerbahçe Spor Kulübü'nün yüzde 15'inin halka arz edildiğini hatırlatan Özaydınlı, bütün yaşadıklarına rağmen camianın büyüklüğü ve
Aziz Yıldırım'ın geçmişten gelen kurumsallaşma çalışmalarıyla kulübün mali yapısının çok sağlam olduğunu kaydetti. Özaydınlı, geçen hafta İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda oluşan değerlere göre Galatasaray'ın 445 milyon, Beşiktaş'ın 190 milyon, Trabzonspor'un 266 milyon ve Fenerbahçe'nin borsadaki değerinin 1 milyar 300 milyon lira olduğunu bildirdi. Özaydınlı'nın yaptığı açıklamaların ardından yapılan oylamada, yönetim kuruluna yüzde 15'e kadar halka arz için yetki verildi. Tüzüğün 66/A maddesi kapsamında geçici ihraç cezası alan Mustafa Onbaşılı ve Aziz Yılmaz'ın, ihraç kararının bir kere daha disiplin kurulu tarafından görüşülmesine dair talepleri, oy çokluğuyla reddedildi. Genel kurulun ilk günü, yarın yapılacak seçimde görev alacak sandık kurullarının başkanları ve üyelerinin seçiminin ardından sona erdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir