Yüzde 50'si satıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
İSTANBUL - İhraç fazlası ürünleri satmak için açılan küçük bir dükkandan, 24 ülkede faaliyet gösteren bir markaya dönüşen Koton, 500 milyon dolara yakın bedelle gruba yeni ortak aldı. 
 
Milliyet Gazetesi'nin haberine göre Hızlı moda alanında faaliyet gösteren Koton'un yüzde 50'si Turkven'in oldu. Özel sermaye fonu Turkven'in şirketin yüzde 50 hissesi için 500 milyon dolara yakın bir bedel ödediği konuşuluyor. Gülden Yılmaz ve eşi Yılmaz Yılmaz tarafından kurulan Koton'un satış işlemlerinden sonra şirket yönetiminde yine Yılmaz çiftinin kalacağı belirtiliyor. 
 
Satış  işlemi rekabet kurumu'na gitti
Devralma işlemi Rekabet Kurumu'na da bildirildi. Kurumun sitesinde de yayımlanan açıklamada, “Öngörülen işlem, Nemo Apparel BV (Hollanda'da kurulu Turkven'e ait bir şirket) tarafından Koton Mağazacılık Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin ticari sır olarak açıklanmayan bir oranda hisselerinin devralınması işlemidir” denildi.
 
Koton 200'ü Türkiye'de, 84'ü yurtdışında olmak üzere toplam 284 mağazayla faaliyet gösteriyor. 24 ülkede mağazaları bulunan Koton'un 2000 yılından sonra markalaşma süreci başladı. Bugün 700 milyon liralık ciroya ulaşan Koton'un bu yılki ciro hedefi ise 1 milyar lira. 2012 yılında 51 yeni mağaza daha açmayı planlayan firma, her gün ortalama 55 yeni ürünü vitrinine koyuyor. Yılda 25 milyonun üzerinde ürünün satışı gerçekleştiren şirket 2 binden fazla çalışana sahip.
 
 
Google'ın başkanı fonun yatırımcısı 
2000 yılında kurulan özel sermaye fonu Turkven, Türkiye ve çevre ülkelerde 900 milyon dolarlık fonu yönetiyor. Yatırım yaptığı şirketler arasında, Migros, Domino's Pizza, Mavi, UNO, Intercity ve Pronet var. Turkven'in başında 18 kişilik genç bir ekip bulunuyor. Turkven Genel Müdürü ise Seymur Tarı. Abu Dhabi Yatırım Ajansı, Singapur Devlet Yatırım Fonu ve varlıkları 1 trilyon doları bulan çok sayıda kurumsal yatırımcı Turkven'in son dört yıldaki yatırımlarında yer aldı. Google'ın eski CEO'su, şu anki grup başkanı Eric Schmidt de ortaklar arasında yer alıyor.
Bu konularda ilginizi çekebilir