Zahit Alüminyum, 65 bin adet akıllı tahta konstrüksiyonu üretecek

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Zahit Alüminyum, eğitim alanında kullanılan akıllı tahtalar için alüminyum konstrüksiyon üretimine başladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HALİL İBRAHİM UĞUR 
ADANA 

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Zahit Alüminyum, eğitim alanında kullanılan akıllı tahtalar için alüminyum konstrüksiyon üretimine başladı. Zahit Alüminyum Yönetim Kurulu Başkanı Zahit Balbay, 1 yıl içerisinde 65 bin akıllı tahtanın alüminyum konstrüksiyonunu üreteceklerini açıkladı. Türkiye’de akıllı tahta konstrüksiyonu ithalatını önlemek için yurt genelindeki pek çok firma gibi üretim çalışmalarına hız verdiklerini belirten Balbay, akıllı tahta pazarındaysa büyük bir açık olduğunu söyledi. Dünyadaki bu gelişmeyi yakından takip ettiklerini belirten Zahit Balbay, “Şimdilik iç piyasa için akıllı tahta konstrüksiyonu üretimi yapıyoruz ancak çok yakında ürünlerimiz dış pazarda da alıcısıyla buluşacak. İç ve dış pazarda tüm dengeleri gözeterek, uluslararası kalite standardında üretim yaparak pazardaki payımızı daha da büyütmek için Ar-Ge çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz. Türkiye’de olduğu gibi dünyanın birçok ülkesinde eğitim alanında bizim de üretimini yapmış olduğumuz akıllı tahta konstrüksiyonun kullanılacak olması bizi heyecanlandırıyor” diye konuştu. Ayda 30 bin adet tahta konstrüksiyonu üretme kapasitesine sahip olduklarını belirten Zahit Balbay, akıllı tahta konstrüksiyonu üretiminin yanı sıra diğer ürünlerin üretimine ise eksiksiz bir şekilde devam ettiklerini kaydetti. 

Avrupa teknolojisine sahibiz 
İleri teknoloji ile üretim yaptıklarını belirten Balbay, “Mekanik İşlem Bölümümüzde üstün Avrupa İtalyan teknolojili CNC tezgahlara sahibiz. Yüksek hassasiyete sahip olan bu tezgahlarda kullanmış olduğumuz malzemeleri istenen açıda kesebiliyor, delebiliyor ve kullanıma en uygun hale getirebiliyoruz. Ayrıca Mekanik İşlem departmanımız Avrupa’da faaliyet gösteren bir çok partnerimize üretmiş olduğu mamullerden temin etmektedir. Üretmiş olduğumuz ürünler montajda kolaylık sağladığı için işçilik maliyetlerini de düşürüyor. Ayrıca firma olarak satış sonrasında müşterilerimize montaj aşamasında da hizmet veriyoruz” diye konuştu. Akıllı tahta konstrüksiyonu üretiminde 45 kişi istihdam ettiklerini belirten Balbay, “Başarı ancak iyi bir ekiple olur. Bu nedenle takım arkadaşlarımız olan çalışanlarımızın bilgi ve kabiliyetlerini arttıracak çalışmaları önemsiyoruz” dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir