'Ergin Ataman'ın arkasındayız'

Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat, şampiyonluk yarışının üç takım arasında geçeceğini söyledi. Sneijder'in satılacağı haberlerinin yalan olduğunu belirten Yarsuvat, Ergin Ataman'ın da arkasında olduklarının altını çizdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Galatasaray TV'de katıldığı programda açıklamalarda bulunan Yarsuvat, soyunma odasında oyuncusuna tokat atan basketbol takımı Ergin Ataman'ın arkasında olduklarını söyledi.

Ataman'ın dünya çapında bir antrenör olduğunu vurgulayan Galatasaray Başkanı "Bu olay herkesin içinde değil bir soyunma odasında olmuş. Soyunma odasında tartışmalar yapılır; sadece basketbol değil, futbol maçlarında da insanlar birbirlerine girerler. Bu olayın böyle ortaya çıkması bizi fevkalade rahatsız etti. Bu olayın bu boyuta varmasının sebebi o basketbolcu çocuğun babası.

Babası sporcu olmadığı için bunu Hürriyet gazetesinde yayınlatmış, arkasında da federasyona gitmiş. Şikâyet etmeseydi biz bir şeyler yapmayı düşünebilirdik. Ergin Ataman bir hata yapmış olabilir ama biz yönetim kurulu olarak Ergin Ataman'ın arkasındayız. Kim ne derse desin. Ergin Ataman ile Türkiye'ye dönünce konuşacağız. Bu olay ilk defa Türkiye'de meydana gelmiyor. Leeds United maçında kırmızı kart gören bir futbolcumuz, o zamanki teknik direktörü tarafından 35 bin seyircinin önünde tokatlandı. Bunu da gözlerimle gördüm, hiçbir şey yapmadık. Yapmamıza da gerek yoktu" ifadelerini kullandı.

Duygun Yarsuvat şampiyonluk yarışı ile ilgili olarak şunları söyledi:

"Başa oynayan üç takım var, gönlüm Galatasaray başkanı olarak dördüncü yıldızı takmak yolunda. Ama bir de akılcı olmak var; üç kulüp birbirinin ensesinde giderken, yüzde 33, 33 ve 34 dedim. Boyun farkı ile bu üç takımdan biri şampiyon olacak. Bizim olacağımızı tahmin ediyorum." 

'Sneijder gitse geçen sene Chelsea'ye giderdi'

Duygun Yarsuvat, Sneijder hakkında çıkan transfer haberlerinin gerçek olmadığını söyledi.

"Sneijder'in satılmasını Galatasaray'ı sevmeyen gazeteciler yazıyor. Galatasaray aleyhine çalışan bir ordu var. Hepsi 'Galatasaray muhabiriyim' diyor ama ben kişinin yazdıklarına bakarım. Bunlar gerçek değil, Sneijder'in gitmesi için ücretini ödemememiz gerekir. Kuruşu kuruşuna parasını ödüyoruz. Sneijder'in büyük amacı Türkiye'de kalmaktır, gidecek olsa geçen sene Mourinho ile birlikte Chelsea'ye giderdi. Sneijder çok güçlü ve tekniği yüksek bir futbolcu. Galatasaray'da da birçok maçı almıştır. Sneijder'in gitmesini istemiyorum. Kaleci Muslera, Sneijder, Bruma bunlar en değerli oyuncularımız. Hepsi değerli tabii. Galatasaray havayı yakaladı, böyle bir takımı niye bozayım?"

'Aslanlı Yol üstüne viyadük yapılacak'

Galatasaray Stadı'na giden Seyrantepe metrosundaki çalışmalarla ilgili soru yöneltilen Yarsuvat, Türk Telekom Arena'ya giden Aslanlı Yol üstüne bir viyadük yapılacağını söyledi.

Yarsuvat viyadük çalışmalarının sezon bittikten sonra başlamasını istedi "Aslanlı Yol üstüne bir viyadük yapılacakmış, o viyadükün bir kolonu da tam Aslanlı Yol'un ortasında olacak. Şimdi oraya bir şantiye yapacaklar, metro bile açılsa oraya gelmek son derece güçleşecektir. Ortak akıl birdir, maçlar bittikten sonra bu çalışma başlamalı. Bu sezon bitmeden yapılırsa, Galatasaray seyircisine kasten yapıldığı inancı bende artacaktır" dedi.  

'Prandelli'yi başarısız olduğu için yolladık'

Prandelli'yi başarısız olduğu için yolladıklarını söyleyen Duygun Yarsuvat "İtalyanca dışında tek kelime başka bir dil bilmeyen bir hoca vardı, hocanın kalmasını istedik ama başarısız olduğunu gördük. Prandelli, 'Şampiyonlar Ligi bizim için önemli değil' gibi sözler ediyordu. Galatasaray'ın değerlerine saygı duymuyordu. Hamza Hoca gelince takım bir güç aldı. Şimdi futbolcular severek oynuyorlar. Bir amaçları var, dördüncü yildız. Bizim sihirli değneğimiz yok, sadece sevgi aşıladık. Abdurrahim'i eleştiriyorlar ama o zamanının büyük bölümünü Florya'da harcıyor" ifadelerini kullandı. 

'Fenerbahçe maçını Kadıköy'de izleyeceğim'

Diğer takım taraftarları ile birlikte maç seyretmek istediğini ve rakip takım taraftarlarının da maçları izleme hakkı bulunduğunun altını çizen Yarsuvat "Rakip takımın taraftarları maçlara gelebilmeli. Bu sene Fenerbahçe maçını izlemeye Kadıköy'e Fenerbahçe maçına. Küfür ederlerse de etsinler, duymayacağım. Maça daha vakit var, Galatasaray taraftarının Kadıköy'de maçı seyretmesi için girişimlerim olacak. Beşiktaş seyircisi de bizim maçımıza gelsin. Biz düşman değiliz ki.

Benim söylediğim 'Başka takım şampiyon olursa alkışlarım' sözlerimde ince bir durum var. İki sene önce Fenerbahçe Stadı'nda şampiyonluk kupasını kazandık. Bu kupayı görevliler vermek istemedi, ışıklar söndürüldü, saha ıslatıldı fakat bu kupa karanlıkta bizim kulübe verildi. Biz onları alkışlarız niye çünkü ben onlar gibi değilim. Onlar belki utanır şampiyon olup, bir Galatasaraylı tarafından alkışlanırsa. Yaptıklarını hatırlatlar ve utanırlar" dedi. 

Görev süresi dolduğunda Galatasaray başkanlığına bir kez daha aday olmayacağını kesin bir dille ifade eden Duygun Yarsuvat şunları söyledi:

"Galatasaray gemisi yürür, bazı kötü niyetliler Galatasaray üzerine oynuyorlar. Niye 210 günlük yönetime talip oldum; herkes tabloyu daha rahat görsün diye. Bakın şimdi 5-6 başkan adayından bahsediliyor. Şartlar olgunlaşırsa herkes başkan adayı olur. Hele hele dördüncü yıldıza giden takımda başkan adayı çok olur." 

Bu konularda ilginizi çekebilir