'Filenin Sultanları' Avrupa ikincisi oldu

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2015 CEV Avrupa Ligi'nde Macaristan'ın ardından ikinci oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2015 Kadınlar Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) Avrupa Ligi final rövanş maçında Macaristan'ı 3-1 mağlup etmesine rağmen altın seti 15-13 kaybederek ikinci oldu.

İzmir'de müsabakada çekişmeli geçen ilk seti 25-23 kaybeden Türkiye, diğer 3 seti kazanarak müsabakayı 3-1 galip tamamladı. Türkiye, Macaristan'daki ilk karşılaşmayı 3-0 kaybettiği için lig şampiyonunu altın set belirledi.

Altın sete daha etkili başlayan ve ilk teknik molaya üstün giren rakibi karşısında toparlanan Türkiye, 10-8 üstünlük kurmasına rağmen 12-10 geriye düştü. Ay-yıldızlı ekip, üst üste aldığı sayılarla 12-12 eşitliği yakalamasına rağmen Macaristan altın seti 15-13 kazanarak ligi şampiyon tamamladı.

İzmirlilerin yoğun ilgi gösterdiği müsabakaya ay-yıldızlı ekip, siyah ağırlıklı bir formayla oynamayı tercih etti. Müsabakadan önce son dönemde yaşanan terör olaylarında şehit düşen emniyet mensupları için saygı duruşunda bulunuldu.

Macaristan ilk kez kazandı

İzmir Atatürk Voleybol Salonu'nda final müsabakasında düzenlenen törenle Macaristanlı oyuncular madalyalarını turnuvanın CEV delegesi Maris Pekalis ve Macaristan Voleybol Federasyonu Başkanı Csaba Poor'dan aldı. Macaristan Milli Takımına kupasını da Pekalis verdi.

Törende ikinci olan Türk sporcular da madalyalarını aldı.

Finalin en değerli oyuncusu seçilen Macar Renata Sandor da ödülünü Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil'den aldı.

Macaristan 7. defa düzenlenen organizasyonda ilk kez turnuvayı birinci tamamladı.