12 Dev Adam'ın antrenörü belli oldu

A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın başantrenörlüğüne Ergin Ataman getirildi. Ataman üç yıllık sözleşmeye imza attı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye Basketbol Federasyonu'ndan (TBF) yapılan açıklamaya göre, Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ataman ile 3 yıllık anlaşma sağlandı. 

TBF Başkanı Turgay Demirel, federasyonun internet sitesinde yer alan açıklamasında, "A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın başantrenörlüğü için 2014 FIBA Dünya Kupası'ndan başlayarak, 2016 Yaz Olimpiyat Oyunları sonuna kadar üç yıllık süre ile Ergin Ataman'ı görevlendirdik. Avrupa'nın en başarılı antrenörlerinden biri olan Ergin Ataman ile Türk basketbolu için yeni ve başarılı bir dönemin başlayacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Ergin Ataman da yeni görevi ile ilgili düşüncelerini federasyonun internet sitesinde şöyle ifade etti:

"Türkiye Basketbol Federasyonu'nun A Milli Erkek Basketbol Takımı başantrenörlüğü için teklifini onur duyarak kabul ettim. Bu konuda her zamanki gibi bana tam destek olan kulübüm Galatasaray'a ve başkanımız Ünal Aysal'a çok teşekkür ediyorum. Türk basketbolunun başarısı için tüm gücümle çalışacağım. Hedefim; halkımızın tam desteği ile sahipleneceği, ay-yıldızlı formayı giymekten ve başarı için savaşmaktan gurur duyacak A Milli Erkek Basketbol Takımımız ile önümüzdeki üç yıl boyunca katılacağımız 2014 Dünya Kupası, 2015 Avrupa Şampiyonası ve 2016 Olimpiyat Oyunları'nı kazanmaktır."

Öte yandan, A Milli Takım Başantrenörü Ergin Ataman'ın yardımcı kadrosunun önümüzdeki hafta içerisinde açıklanacağı duyuruldu.