9. Uluslararası Runtalya Maratonu başladı

Antalya'da düzenlenen maraton, yarı maraton ve 10 kilometre koşulardan oluşan maraton yarışlarına, 36 ülkeden 4 bin 985 sporcu katıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANTALYA - Antalya'da bu yıl 9'uncusu düzenlenen Uluslararası Runtalya Maratonu, 36 ülkeden 4 bin 985 sporcunun katılımıyla başladı.  

Öger Tur öncülüğünde düzenlenen Runtalya Maratonu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın engelliler maratonunun başlangıcını vermesiyle başladı. Engelliler maratonundan sonra önce 10 kilometre koşu ve 21 kilometrelik yarı maraton başlatıldı. Son olarak da 42 kilometre maratonun stardı verildi.  

Maraton, yarı maraton ve 10 kilometre koşunun başlangıcını ise Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ile Holiday Plan Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nina Öger verdi. 

Yarışmada sporcular, Cam Piramit önünden başlayıp Atatürk Caddesi, Işıklar, Eski Lara yolu, Fener, Lara Beach Sahil Yolunu takip ederek Kundu'ya ulaşacak. Maraton, başlangıç noktası olan Cam Piramit önünde sona erecek. Runtalya Maratonu için Türkiye'nin yanı sıra 35 ülkeden bin 100 sporcu olmak üzere toplam 4 bin 985 sporcu kayıt yaptırdı. 

Maraton, yarı maraton ve 10 kilometre koşularda ilk üç sırayı paylaşan erkek ve kadın sporculara bir haftalık tatil hediyesi, yaş gruplarında dereceye giren sporculara ise kupa verilecek. Engelliler kategorisinde yarışmaya katılan sporcular ise madalya ve kupa alacak. 

Bu konularda ilginizi çekebilir