96 ülkeden sporcular Samsun'da buluşacak

Samsun, 18-30 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'na hazırlanıyor. Spor Bakanı Kılıç, etkinliğe 96 ülkenin katılacağını bunun oyunlar tarihindeki en yüksek katılım olduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun'da 18-30 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Oyunlar tarihindeki en yüksek katılımın beklendiğini ifade eden Kılıç, "Fiziki anlamda tesisler açısından son noktaya gelindi. Artık son düzenlemeler yapılıyor. Bu dünyadaki en büyük organizasyonlardan bir tanesi. 96 ülke katılım bildirmiş durumda. Bu, oyunlar tarihindeki en yüksek katılım." şeklinde konuştu.

Organizasyon sayesinde kentte pek çok kişi tarafından işitme engelliler lisanının öğrenildiğini belirten Kılıç, "18-30 Temmuz tarihlerinde tüm vatandaşlarımızın takibini bekliyoruz. Samsun, İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'na hazır ve herkesi de davet ediyoruz." dedi.

Konuşabilen ilk Türk maskotu: Çakır

Öte yandan işaret dili ile iletişim kurabilen ve bu özelliğiyle Türk spor tarihinin konuşabilen ilk maskotu olan Çakır, Samsun'da düzenlenen 2017 İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nda görev alacak gönüllülere işaret dili eğitimi veriyor.

Organizasyonun maskotu Çakır, herhangi bir rehbere ihtiyaç duymadan spor tesislerinde, konaklama ve diğer alanlarda, tüm işitme engelli misafirlerle işaret diliyle iletişim kurabilecek. Bu sayede Çakır, işitme engellilere ve işaret diline farkındalık ve duyarlılığın artmasına katkıda bulunulacak.