Akigo liderliğini sürdürme peşinde

Süper Lig'de son 2 haftadır liderlik koltuğunda bulunan Akhisar Belediyespor yarın İstanbul Başakşehir'e konuk olacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - Spor Toto Süper Lig'de ilk 4 haftayı 10 puanla lider tamamlayan Akhisar Belediyespor, yarın ligde henüz galibiyeti bulunmayan İstanbul Başakşehir'e konuk olacak. Ligde ilk 4 haftada Balıkesirspor, Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor ve Fenerbahçe'yi mağlup eden, Sivasspor'la berabere kalan Akhisar Belediyespor, 5. haftaya 10 puanla lider girdi.

Deplasmandaki ilk 2 maçını kayıpsız geçen Ege temsilcisi, yarın saat 13.30'da Hakan Ceylan'ın yöneteceği müsabakada Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda İstanbul Başakşehir'le karşılaşacak. Akhisar Belediyespor'da sakatlıkları bulunan Ahmet Cebe ve Kenan Özer yarınki maçta forma giyemeyecek. Son 2 haftada forma giymeyen Burundili Saidi Ntibazonkiza ise teknik direktör Mustafa Reşit Akçay'ın şans vermesi halinde yarınki müsabakada oynayabilecek.

Akhisar Belediyespor'un kozu Gekas

Ligde ilk 4 haftada attığı 8 golün 6'sını Yunan golcüsü Gekas'ın ayağından bulan Ege temsilcisinin yarınki müsabakada en büyük kozu yine bu futbolcu olacak. Yunan golcü daha önce 9 Şubat 2013'te Akhisar Belediyespor'un 2-0 kazandığı İstanbul Başakşehir maçında takımının 2 golünü de kaydetmişti. Gekas'ın, Samsunspor formasıyla da İstanbul Başakşehir'e 1 golü bulunuyor. 

En iyi sezon başlangıcını sürdürme peşinde

Ligde ilk kez yer aldığı 2012-2013 sezonunda ilk 5 haftada 5 puan alan Ege temsilcisi, geçen yıl ise aynı periyodu 9 puanla geçmişti. Ege temsilcisi iyi başladığı 2014-2015 sezonunda yarınki maçtan da galibiyetle ayrılıp, en iyi sezon başlangıcını geliştirmek için mücadele edecek.

İstanbul'da 10. maç

Spor Toto Süper Lig'de 3. sezonunu geçiren Akhisar Belediyespor, İstanbul deplasmanında 10. kez puan arayacak. Daha önce İstanbul'da Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Kasımpaşa ile 2'şer kez, İstanbul Başakşehir ile 1 defa mücadele eden Akhisar Belediyespor, 9 müsabakada 3 galibiyet ve 6 yenilgi aldı.

İstanbul'da Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'a karşı galibiyeti bulunmayan Ege temsilcisi, Kasımpaşa ve İstanbul Başakşehir'le oynadığı 3 maçtan da galibiyetle ayrıldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir