Alsancak Stadı yenilemesinde belirsizlik

İzmir'de yıkılıp yeniden yapılması beklenen Alsancak Stadı'na henüz kazma vurulmadı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Geçen yılın ağustos ayında depreme dayanıksız raporuyla kapatılan tarihi statla ilgili karar, ocak ayında çıktı. Ocak ayında stadı gezerek incelemelerde bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, tribünlerin yenilenip tesisin yeniden açılması emrini verdi. Bakanlık mart ayında Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü'ne talimat göndererek stada bitişik il müdürlüğü binasının yıkım çalışmalarının başlatılmasını istedi. Aradan geçen süreçte yıkım ve yeni stat projesi için ölçümler yapıldı.Ancak statla ilgili ne resmi bir proje ne de ihale tarihi ortaya çıktı. Toplu Konut İdaresi'nin 5 Ağustos'a kadar olan ihale bülteninde Alsancak yer almıyor.,

İzmir kulüplerinin yeni sezonda da Atatürk Stadı'nı mecburi istikamet olarak kullanma ihtimali yüksek.

"Gelecek sezon içinde açılmasını bekliyorum"

İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu, bakanlığın Alsancak Stadı'nı yenileyerek hizmete açmak konusunda kararlı olduğunu söyledi. Tatlısu, "Proje ve programı ben de detaylı bilmiyorum ama yenilenen stadın gelecek sezon içinde açılmasını bekliyorum" dedi.

Stat projesinin genel seçimler nedeniyle beklemede olduğu da iddia ediliyor. Alsancak Stadı'nı Koruma ve Yaşatma Platformu, tesisin kapanmasına yol açan deprem statik raporunun, stadın yıkılmasına dayanak olamayacağını, konuyu mahkemeye taşıyıp yeni araştırma yapılmasını isteyeceklerini açıklamıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir