Anadolu Efes, Barça'yı ağırlayacak

Anadolu Efes Turkish Airlines Euroleague 11. hafta karşılaşmasında yarın İspanya’nın Barcelona Lassa takımını konuk ediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanacak olan ve Euroleague tarafından “Haftanın Maçı” olarak belirlenen karşılaşma 20:00’de başlayacak ve Lig TV 2 ekranlarından naklen yayınlanacak.

Karşılaşmanın devre arasında Anadolu Efes tarihinin tarihinin en başarılı antrenörü Aydın Örs onurlandırılacak. Örs’ün ismi, Abdi İpekçi Spor Salonu tavanındaki yerini alacak.

Avrupa arenasındaki 567. maçına çıkacak olan takımımız, bugüne kadar Avrupa kupalarında oynadığı 566 karşılaşmada 319 galibiyet ve 247 yenilgi aldı. 2001-02 sezonundan itibaren katıldığı Turkish Airlines Euroleague’de ise 319. maçına çıkacak olan Anadolu Efes, bu kupada bugüne kadar oynadığı 318 karşılaşmada 162 galibiyet ve 156 yenilgi elde etti.Anadolu Efes ile Barcelona Lassa, Avrupa kupalarında bugüne kadar 20 kez karşılaşırken, takımımız altı galibiyet ve 14 mağlubiyet elde etti.

İki takım arasında FIBA organizasyonlarında oynanan 12 karşılaşmanın dördünde Anadolu Efes, sekizinde Barcelona Lassa sahadan galip ayrılırken, 2001-02 sezonundan itibaren katıldığı Turkish Airlines Euroleague’de Barcelona Lassa ile sekiz kez karşılaşan takımımız iki galibiyet ve altı mağlubiyet elde etti.

Turkish Airlines Euroleague’in 10. haftasında Anadolu Efes İsrail’in Maccabi Fox Tel Aviv takımını deplasmanda 86-77 mağlup etmiş, Barcelona Lassa evinde Yunanistan’ın Panathinaikos Superfoods takımını 72-57 yenmişti. Euroleague’de 10 hafta sonrasında Anadolu Efes beş galibiyet ve beş mağlubiyet ile dokuzuncu sırada, Barcelona Lassa da beş galibiyet ve beş mağlubiyet ile 10. sırada yer alıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir