Anadolu Efes veda etti

Basketbol THY Avrupa Ligi play-off çeyrek final dördüncü maçında Anadolu Efes'i deplasmanda 76-63 yenen İspanyol temsilcisi Real Madrid seriyi 3-1 kazanarak Dörtlü Final'e yükseldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Basketbol THY Avrupa Ligi play-off çeyrek final dördüncü maçında Anadolu Efes'i 76-63 yenerek seriyi 3-1 kazanan Real Madrid, ev sahipliğini yapacağı Dörtlü Final'de Fenerbahçe Ülker'in rakibi oldu.    

Avrupa Ligi play-off çeyrek final serisindeki ilk iki maçta Anadolu Efes'i Madrid'de konuk eden ve lacivert-beyazlıları 80-71 ve 90-85'lik skorlarla mağlup ederek seride 2-0 öne geçen Real Madrid, üçüncü maçta İstanbul'da rakibine Matt Janning'in son saniye üçlüğüyle 75-72 yenilmişti. 

Serinin dördüncü maçında bu akşam Abdi İpekçi Spor Salonu'nda bir kez daha karşı karşıya gelen iki ekibin mücadelesinde, ikinci yarıdaki etkili oyunuyla sahadan galip ayrılan taraf, 76-63'lük skorla Real Madrid oldu. 

Bu sonuçla seriyi 3-1 kazanan İspanyol temsilcisi, üst üste üçüncü kez Dörtlü Final organizasyonuna katılma başarısı gösterdi. 

Avrupa Ligi'nde son iki yıldır final oynayan İspanyol takımı, ev sahipliği yapacağı organizasyonda, tarihinde ilk kez Dörtlü Final'de mücadele edecek Fenerbahçe Ülker'le finale yükselebilmek için mücadele edecek. 

28 maçın 22'sini kazandı  

Bu sezon Avrupa Ligi'nde toplam 28 maça çıkan Real Madrid, bu maçlardan 22'sini kazandı, 6 karşılaşmada ise sahadan yenilgiyle ayrıldı. 

İlk tur grup aşamasında Anadolu Efes ile yer aldığı A Grubu'nu lider tamamlayan İspanyol temsilcisi, oynadığı 10 maçta 8 galibiyet elde etti. Real Madrid, bu turdaki iki yenilgisinden birini lacivert-beyazlılara karşı aldı.  

İstanbul'daki maçta Anadolu Efes'e 75-73 yenilen İspanyol temsilcisi, gruptaki diğer mağlubiyetini Madrid'de Rus temsilcisi Unics Kazan'a karşı 85-75'lik skorla yaşadı. 

Top 16'da 11 galibiyet, 3 mağlubiyet  

Real Madrid, Avrupa Ligi Top 16 turunda ise E Grubu'nda mücadele etti.  

İspanyol temsilcisi, Galatasaray Liv Hospital'ın da yer aldığı grubu 11 galibiyet ve 3 yenilgiyle Barcelona'nın önünde ilk sırada tamamladı.  

Gruptaki üç yenilgisini de deplasman maçlarında alan Real Madrid, bu turda Fenerbahçe Ülker'in play-off çeyrek finalinde 3-0'la elediği Maccabi Electra'ya 90-86, Panathinaikos'a 85-69, Barcelona'ya ise 85-80'lik skorlarla mağlup oldu. 

Real Madrid'in Türk takımlarına karşı performansı   

Real Madrid, bu sezon Türk takımlarıyla yaptığı 8 maçın 6'sını kazandı. 

İlk tur grup maçlarında Anadolu Efes ile İstanbul'da oynadığı maçı 75-73 kaybeden İspanyol temsilcisi, Madrid'deki mücadelede ise lacivert-beyazlılara 90-70'lik skorla üstünlük sağladı. 

Real Madrid, Top 16 turunda ise Galatasaray Liv Hospital'ı evindeki maçta 93-78, İstanbul'daki karşılaşmada ise 107-71'lik skorlarla mağlup etti. 

Play-off çeyrek final serisinde ise Anadolu Efes'i Madrid'deki mücadelelerde 80-71 ve 90-85'lik skorlarla mağlup eden İspanyol temsilcisi, İstanbul'da oynanan serinin üçüncü maçını 75-72 kaybetmesine karşın dördüncü maçta rakibini 76-63 yenerek seriyi 3-1 kazandı ve Dörtlü Final'e adını yazdırdı. 

THY Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final maçları, 15-17 Mayıs'ta İspanya'nın başkenti Madrid'de yapılacak.