Anadolu Efes'ten sporcu eğitimine destek

Anadolu Efes Spor Kulübü, Türk basketbolunun geleceğine yatırım yapma vizyonu çerçevesinde Okyanus Koleji ile bir işbirliğine imza attı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Okyanus Koleji ve Anadolu Efes Spor Kulübü, sporcu eğitimi konusunda güçlerini birleştirdi. 

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Okyanus Koleji Genel Müdürü Lokman Demiray, Anadolu Efes Spor Kulübü ile gerçekleştirdikleri işbirliğinin önemini, şu sözlerle anlattı:

"Biz, bu proje ile 'eğitim ve sporun iç içe gidebileceğinin ve her iki unsurun birbirinden ayrılmaz bir bütün olduğunun farkındalığıyla' Türk sporunun gelişmesine hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu sebeple, hayata geçen iş birliği sebebiyle Genel Direktör Alper Yılmaz başta olmak üzere Anadolu Efes Spor Kulübü'ne teşekkür ederiz."

Derslerden geri kalınmaması için ayarlamalar yapıldı

Anadolu Efes Spor Kulübü'nün altyapı organizasyonlarında Türkiye'nin en başarılı takımı olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan kulübün Genel Direktörü Alper Yılmaz ise, "Kulüp olarak, oyuncularımızın derslerinden ve sınavlarından geri kalmamaları için altyapı organizasyonlarımızda gerekli düzenlemeleri yapıyoruz.Bir gencin, ancak ve ancak derslerinde başarılı olduğu takdirde iyi bir sporcu haline gelebileceğine inanıyoruz. Okyanus Koleji ile gerçekleştirdiğimiz işbirliği kapsamında Okyanus Koleji'nde okuyan sporcularımızın sayısını artıracağız" dedi.

"Eğitime önem veren basketbolcular, yaşıtlarından önde oluyor"

Eski bir altyapı antrenörü olarak Anadolu Efes ve Okyanus Koleji arasında oluşturulan sinerjiye çok önem verdiğini belirten Anadolu Efes Spor Kulübü A Takım Yardımcı Antrenörü Cenk Yıldırım da şu açıklamaları yaptı:

"Altyapı takımlarımızda görev yaptığım süre boyunca eğitimine önem veren gençlerimizin, yaşıtlarından bir hatta iki adım önde olduğuna şahit oldum. Kulübümüzün eğitime öncelik verme geleneği uyarınca antrenörlüğünü yaptığım tüm oyunculara 'önce dersleriniz, sonra basketbol' vizyonunu aşılamaya çalıştım. Bugüne kadar Anadolu Efes Spor Kulübü'nden yetişmiş tüm oyuncuların örnek basketbolcular olarak gösterilmesi de bizleri hep gururlandırdı.Bu iş birliği çerçevesinde topluma faydalı, derslerinde başarılı ve iyi insan olan basketbolcular yetiştireceğimize eminim."

"Spor ve eğitim hayatı, bir arada yürütülebilir"

Anadolu Efes Spor Kulübü A Takımı Kaptanı Doğuş Balbay, "Basketbola adım attığım ilk günlerden bu yana ailem, her zaman en büyük destekçim oldu.Bana her zaman eğitim ile sporculuk yaşamının bir arada olabileceğini söylediler. Onların bu vizyonu sayesinde hem başarılı bir öğrenci hem de Anadolu Efes Spor Kulübü'nün bir üyesi oldum.Bugün Mustafa Kurtuldum kardeşim gibi pek çok yetenekli genç sporcunun Okyanus Koleji gibi nitelikli ve başarılı bir kurumda eğitim aldıklarını görüyorum ve bu durum beni çok mutlu ediyor.Bu sebeple tüm genç kardeşlerimize eğitimi birinci sıraya koymalarını öneriyorum. Hem kulüp yöneticilerimizi hem de Okyanus Koleji yöneticilerini, genç oyuncularımıza böyle bir fırsat sundukları için tebrik ediyorum" açıklamasında bulundu.