Antalya'da gündem adil spor müsabakaları olacak

SportAccord Uluslararası Spor Birliği Kongresi, Uluslararası Spor Güvenliği Merkezi'nin işbirliğinde gerçekleşecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Bu yıl 12'ncisi düzenlenecek SportAccord Uluslararası Spor Birliği Kongresi, Uluslararası Spor Güvenliği Merkezi'nin (ICSS) işbirliğinde gerçekleşecek.

Antalya Belek'te 6-11 Nisan tarihlerinde yapılacak kongrede, ICSS Adil Spor Direktörü Chris Eaton, spor müsabakalarının adil ve güvenli bir şekilde düzenlenmesi konusunda bilgilerini katılımcılarla paylaşacak.

SportAccord Uluslararası Spor Birliği Direktörü Nis Hatt, ICSS'nin kongreye katkısının önemli olduğunu belirterek, "Her yıl daha fazla şehir ve ülke, spor organizasyonlarına evsahipliği yapmak için başvuruyor. Bu nedenle ICSS ile yaptığımız işbirliği, katılımcıların adil ve güvenli yarışmalar hakkında bilinçlendirilmesi açısından önemli" ifadelerini kullandı.

ICSS Başkanı Mohammed Hanzab da spor organizasyonlarındaki en büyük sorunlardan birinin şike olduğunu savunarak, "Adil spor müsabakaları üzerine çalışan bir organizasyon olarak, SportAccord Uluslararası Spor Birliği'nin resmi partnerlerinden olmaktan dolayı gurur duyuyoruz" şeklinde konuştu.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve uluslararası spor federasyonlarından 100'den fazla temsilcinin yer aldığı kongrede, bu sene ilk kez spor ve medya dünyasından genç katılımcılar da hazır bulunacak.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir