Arda Turan, tarihe geçmek istiyor

Atletico Madrid ile UEFA Şampiyonlar Ligi finaline çıkacak milli futbolcu, bu kupayı kazanan ilk Türk futbolcu olmak için mücadele edecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İspanya'nın Atletico Madrid takımında forma giyen milli futbolcu Arda Turan, Real Madrid ile oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi finalini takımının kazanması halinde tarihe geçecek. 

Arda, takımının şampiyon olması durumunda, "Devler Ligi"ni kazanan ilk Türk futbolcu olacak. 

Ayrıca milli futbolcu, yarın forma şansı bulması halinde Şampiyonlar Ligi finalinde forma giyen ilk Türkiye doğumlu futbolcu olma şansını da yakalayacak. 

Şampiyonlar Ligi finallerinde daha önce Almanya doğumlu Türk futbolcular Yıldıray Baştürk, Hamit Altıntop, Nuri Şahin ve Almanya Milli Takımı'nı seçen Türk asıllı İlkay Gündoğan forma giymişti. 

 Finaldeki ilk Türk, Yıldıray Baştürk 

UEFA Şampiyonlar Ligi finallerinde forma giyen ilk Türk futbolcu Yıldıray Baştürk oldu. 

Yıldıray Baştürk, 2001-2002 sezonunda formasını giydiği Almanya'nın Bayer Leverkusen takımıyla, Şampiyonlar Ligi'nin finalinde Real Madrid karşısına çıktı.  

Bu ligde forma giyen ilk Türk futbolcu olan Yıldıray'ın takımı, finali 2-1 kaybetti. 

Hamit, 2010'da forma giydi 

Milli futbolcu Hamit Altıntop, 2009-2010 sezonunda Bayern Münih formasıyla UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde forma giydi. 

Hamit Altıntop, Madrid'de İtalya'nın Inter takımıyla yapılan finalde ilk 11'de sahaya çıkıp, 63 dakika forma giydi. Karşılaşmayı 2-0 kazanan Inter şampiyon oldu. 

Nuri Şahin ve İlkay Gündoğan geçen yıl oynadı 

Milli futbolcu Nuri Şahin ile Almanya Milli Takımı'nı seçen Türk asıllı futbolcu İlkay Gündoğan da geçen yılki Şampiyonlar Ligi finalinde forma giydi. 

İki futbolcu da Borussia Dortmund formasıyla Almanya'nın diğer ekibi Bayern Münih'e karşı finalde mücadele etti. 

Borussia Dortmund'un 2-1 kaybettiği maçta İlkay Gündoğan 90 dakika sahada yer alıp, 68. dakikada da penaltıdan takımının tek golünü atarken, Nuri Şahin ise 90+2. dakikada oyuna girip, kısa süre sahada kaldı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir