Arena'da gol yağmuru

Spor Toto Süper Lig'inde Galatasaray, Türk Telekom Arena'da ağırladığı Bursaspor'u 6-0 gibi farklı bir skorla yendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - TT Arena'da Bursaspor'u misafir eden Galatasaray rakibine gol yağdırdı ve sahadan 6-0 galip ayrıldı. Sneijder'in hat-trick yaptığı karşılaşmada diğer golleri Eboue, Drogba ve Selçuk kaydetti. 

Karşılaşmadan önemli dakikalar

12. dakikada Galatasaray, Sneijder'in golüyle öne geçti. Bursaspor yarı alanında topu alan Sneijder, pasını Melo'ya aktararak, altı pasa hareketlendi. Brezilyalı oyuncu, kalabalık Bursaspor savunmasına rağmen, sağdan ceza alanına girdi ve yerden ortasını yaptı. Bu futbolcunun pasında uygun durumda bulunan Sneijder, arka direkte meşin yuvarlağı ağlara yolladı: 1-0

20. dakikada sarı-kırmızılılar, farkı 2'ye çıkardı. Kaleyi cepheden gören bir pozisyonda topu alan Sneijder'in ceza alanı dışından çektiği şutta, top kaleci Frey'in sağından ağlara gitti: 2-0

24. dakikada Galatasaray, Eboue'nin golüyle 3 farklı üstünlük kurdu. Melo'nun ara pasında ceza alanında kaleciyle karşı karşıya kalan Eboue, Frey'i çalımladıktan sonra meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 3-0

43. dakikada Sneijder, kendisinin 3, takımının 4. golünü kaydetti. Drogba ve Eboue'nin sağ kanatta yaptığı seri paslaşmalarda araya giren Taiwo'nun ters vuruşunda top ceza alanı içindeki Snijder'in önünde kaldı. Bu oyuncu, yaptığı sert ve düzgün vuruşla farkı 4'e taşıdı: 4-0

66. dakikada Galatasaray, Drogba ile skoru 5-0'a taşıdı. Savunmadan uzun oynanan topla sağdan ceza alanına giren Eboue, son çizgiye indikten sonra yerden ortasını yaptı. Ön direkte uygun durumdaki Drogba, topukla meşin yuvarlağı ağlara yolladı: 5-0 

88. dakikada Galatasaray, Selçuk İnan ile farkı 6'ya çıkardı. Sarı-kırmızılı savunma oyuncularının uzun oynadığı topu, ceza alanında Umut Bulut indirdi. Golcü oyuncunun önünden meşin yuvarlağı alan Selçuk İnan, sol çaprazda uygun açıyı bulduktan sonra, sert bir şut çıkardı. Kaleci Frey'in uzanmasına rağmen, top uzak direkte ağlarla buluştu: 6-0

Karşılaşma, Galatasaray'ın 6-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

Daum:  "Galatasaray bize bir ders verdi"

Türk Telekom Arena'da yapılan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Bursaspor Teknik Direktörü Christoph  Daum, 6-0 biten maç hakkında söylenecek çok fazla şeyin olmadığını belirterek, "Kısa bir zaman içinde, Galatasaray'a karşı arka arkaya goller yedik ve defansif anlamda bizi kuvvetli kılan unsurları, sahaya yansıtamadık. Galatasaray, bize bir ders verdi. Galatasaray tarafından bakıldığında pozitif olaylar söylenebilir, ama bu benim işim değil. Onları kutluyorum" diye konuştu. 

Alınan mağlubiyetin ardından kısa sürede ayağa kalkmaları gerektiğini ifade eden Daum, şöyle devam etti:

"Ne olursa olsun, mağlubiyetlerden sonra ayağa kalmalısınız. Bir kere farklı bir skorla yenilmek, birkaç kere az farkla yenilmekten daha iyidir. Bu müsabakadan önce, uzun bir süre olumlu sonuçlar aldık. Futbolcularımız iyi işler yaptı. Buraya gelmemiş olsaydık, daha iyi olurdu. Evimizde kalsaydık daha iyiydi."

Galatasaray Bursaspor engelini 6-0'la geçti

Galatasaray, rakibini 6-0 yenerek farklı bir galibiyete imza attı. Lider Fenerbahçe'nin puansız kapattığı haftada Bursaspor engelini, Sneijder (3), Eboue, Drogba ve Selçuk İnan'ın golleriyle 6-0'lık bir skor elde ederek geçen sarı-kırmızılılar, puan farkını da 7'ye indirdi.

Özellikle Sneijder ve Melo'nun oldukça üst düzey performansıyla rakibini mağlup eden "Cim Bom", Mancini döneminin en etkili futbolunu da sahaya yansıttı.

Sneijder'in "Hat-trick"i tarihe geçti

Bursaspor karşısında 6-0 kazanılan maçta fileleri 3 kez havalandırarak "Hat-trick" yapan Wesley Sneijder, sarı-kırmızılı ekibin tarihine de geçti.

"Cim Bom"un yeni stadı Türk Telekom Arena'da bir maçta 3 gol atan ilk futbolcu unvanını kazanan Sneijder, kariyerinde de ikinci kez "Hat-trick" yapmış oldu. 

Hollandalı yıldız, Ajax formasıyla 2006-2007 sezonunun ikinci yarısında Feyenord'u 4-1 yendikleri maçta yine 3 gol birden atmayı başarmıştı.

Ligde 6,5 yıl sonra 6-0

Galatasaray'ın Bursaspor karşısında aldığı 6-0'lık galibiyet, sarı-kırmızılı ekibin son 6,5 yılda ligdeki en farklı galibiyeti oldu.

Ligde 2007-2008 sezonu 5. haftasında Konyaspor'u Ali Sami Yen Stadı'nda 6-0 yenen "Cim Bom", bu maçın ardından geçen yaklaşık 6,5 yılın ardından en farklı galibiyetine, Bursaspor karşısında yine 6-0'la imza attı.

Drogba cezalı duruma düştü

Karşılaşmanın 40. dakikasında Serdar Aziz'e yaptığı faul sonrası hakem Mete Kalkavan'dan sarı kart gören Drogba, cezalı duruma düştü.

Ligde daha önce Çaykur Rizespor, Kardemir Karabükspor ve Trabzonspor maçlarında da sarı kart gören Drogba, ligdeki Eskişehirspor maçında takımda yer alamayacak.

Hakem, Drogba'yı 2 dakika oyuna almadı

Karşılaşmanın ikinci yarısında ayakkabısı çıkan Drogba, ayakkabısının bağlarını bağlamak üzere saha kenarına gelirken, daha sonra yeniden oyuna dahil olmak için beklemek zorunda kaldı. 

Drogba'nın, ayakkabısını bağladıktan sonra saha kenarında yaklaşık 2 dakika hakemin oyuna davet etmesini beklemesi, sarı-kırmızılı teknik heyetin de tepkisi çekti. Saha kenarına gelen ve dördüncü hakem Bülent Gökçü'ye tepki gösteren teknik direktör Mancini, Kalkavan'ın Fildişi Sahilli yıldızı oyuna tekrar dahil etmesinin ardından, alkışlayarak durumu protesto etti.

Gollerden sonra "Metin Oktay" anonsu

Karşılaşmada Galatasaray'ın attığı gollerden sonra, stat hoparlörlerinden "Metin Oktay" anonsu yapıldı.

Sarı-kırmızılı kulübün "Taçsız Kral" lakaplı efsane isminin 78. doğum günü dolayısıyla, Bursaspor filelerine gönderilen her golün ardından, golü atan oyuncunun ismi yerine, hoparlörlerden, "Metin" anonsu yapılırken, tribünlerden ise "Oktay" karşılığı verildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir