Atiker Konyaspor'da 'tarihi' sevinç

Beşiktaş'ı 2-1 mağlup eden Atiker Konyaspor'da, tarihinde ilk kez Süper Kupa'yı müzesine götürmenin sevinci yaşanıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Turkcell Süper Kupa maçında Beşiktaş'ı 2-1 mağlup eden Atiker Konyaspor'da kupayı kazanmanın sevinci yaşanıyor. 

Konyaspor Kulübü Başkan Yardımcısı Ahmet Baydar, tarihi bir maç oynadıklarını belirterek, şampiyon bir takıma karşı aldıkları sonucun kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. 

Süper Kupa'yı Konya şehrine ve taraftarlara armağan ettiklerini dile getiren Baydar, şöyle devam etti:

"Çok kısa süre içerisinde iki kupayı Konya'ya getirmek bizim için en büyük mutluluk oldu. Bu başarıyı ve kupayı Konyaspor taraftarlarına armağan ediyoruz. Bu maç göstermiş oldu ki Süper Lig'de performansı yüksek bir Konyaspor olacak. Özellikle maçın ilk yarısında performans çok yüksek yerlerdeydi. Sonuca da bu şekilde ulaşmış olduk. Türkiye'nin her tarafından büyük övgüler aldık. Eğer takımımız bu şekilde devam ederse ki inşallah edecek, o zaman Konyaspor tarih yazmaya devam edecektir. Mustafa Reşit Akçay hocamızın tercihlerinin ne kadar doğru olduğunu bu maçla bir kez daha görmüş olduk. Konyaspor'u Süper Lig'de de büyük başarılar bekliyor."

Bu sene ilkleri yaşatıyor

Bu sene ilkleri yaşayan yeşil-beyazlı ekip, yaklaşık iki ay önce Ziraat Türkiye Kupası'nı müzesine götürerek taraftarlarına bir ilki yaşatmıştı. Atiker Konyaspor yine tarihinde bir ilki başararak Süper Kupa'yı da müzesine götürdü.

Yeşil-beyazlılarda teknik direktör Aykut Kocaman'ın Fenerbahçe'nin başına geçmesinin ardından göreve getirilen Mustafa Reşit Akçay, ilk resmi maçına çıktığı karşılaşmada Süper Kupa'yı kazanarak Konyaspor tarihine adını yazdırdı.

Önceki sezon topladığı 66 puanla ligi üçüncü sırada tamamlayarak tarihinde ilk kez Avrupa kupalarına katılan Atiker Konyaspor, geçen sezon da kupayı kazanarak ikinci kez Avrupa'da mücadele etmeye hak kazanmıştı. Yeşil-beyazlılar, ikinci defa grup aşamasından katılacakları UEFA Avrupa Ligi'nde de başarısıyla adından söz ettirmek istiyor.